Бањалука: За крађу торбице бизнисмена “зарадио” три године робије

03.05.2022. 19:32
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Денис Пашагић из Велике Кладуше осуђен је на три године затвора за крађу торбе са документима од суграђанина, привредника Салка Вељачића, а која се догодила 2018. године у башти хотела “Босна” у Бањалуци.

Пресудом Окружног суда у Бањалуци, кривице је ослобођен Пашагићев суграђанин Хасе Делић, који је био оптужен да је помагао Пашагићу.

У оптужници је стајало да је од Вељачића украдено 110.000 марака, али Суд сматра да Тужилаштво није доказало да је тај новац био у торби.

Осим тога, Суд сматра да Тужилаштво није доказало умијешаност Делића у ову тешку, дрску крађу.

Пашагић је по изласку из Суда рекао да није задовољан пресудом.

Судија Бранимир Јукић изјавио је да је све вријеме током суђења споран био дио који се односи на постојање новца у торби коју је Пашагић украо.

– Пашагић је признао да је до Бањалуке пратио Вељачића, на снимцима се види како се маскира и узима торбу. Пашагић није оспорио да је то учинио. Показао је и гдје је бацио торбу. Али, Судско вијеће сматра да тужилац није доказао да је у торби било више од 100 000 марака – рекао је судија Јукић.

Иначе, комплетан овај судски процес, одлуком Суда, пада на терет буџета Српске.

У оптужници се наводило да су они 4. јуна 2018. године од Вељачића украли торбицу у којој је било око 110 000 КМ, а да су га претходно пратили из Велике Кладуше до Бањалуке.

Наведено је да је торбу с новцем са стола, за којим је сједио Вељачић у башти хотела “Босна” украо Пашагић те побјегао до аутомобила у којем га је чекао Делић. Након тога су, додаје се, побјегли у Велику Кладушу.

Салко Вељачић је власник фирме “Елвис д.о.о.” из Велике Кладуше и у Бањалуку је критичног дана довезао возило на поправку. Аутомобил је оставио у једном сервису и отишао у хотел “Босна” и сјео у кафић, гдје је пио кафу када је опљачкан. Торбицу с новцем држао је на столу.

Вељачић је раније у бањалучком Окружном суду до детаља испричао како је покраден те је истакао да је након тога добио пријетеће поруке.

Коментари 0
Повезане вијести
Наплатили му карту 25 центи више, добио их на суду послије 22 године Наплатили му карту 25 центи више, добио их на суду послије 22 године
Лена Ковачевић донирала косу за осмијех својих вршњака Лена Ковачевић донирала косу за осмијех својих вршњака
Истицали ратне заставе такозване Армије БиХ у Бањалуци Истицали ратне заставе такозване Армије БиХ у Бањалуци
Најчитаније
 • Лишено слободе лице за којим је расписано 13 потрага
  11h 47m
  0
 • Пронађена дрога у Источној Илиџи
  14h 46m
  0
 • Ухапшен малољетник који је претукао радницу Центра за социјални рад
  6h 17m
  0
 • Обавјештење о прекидима електричне енергије
  16h 46m
  0
 • Соларна олуја ће сутра погодити Земљу
  3h 49m
  0