Баскеташи Србије директно на Олимпијским играма

01.11.2019. 14:27
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Мушка кошаркашка репрезентација Србије у баскету 3×3 учествоваће на предстојећим Олимпијским играма у Токију! Први пут ће 3×3 кошарка имати своје мјесто у породици олимпијских спортова.

У мушкој конкуренцији директне позивнице су добили: Србија, Русија, Кина и Јапан. Код жена су директни учесници репрезентације Кине, Русије, Монголије и Румуније. Предсједник КСС Предраг Даниловић изузетно је задовољан што су српски баскеташи добили визу за Олимпијске игре у Токију.

– Ово је огроман успјех за Кошаркашки савез Србије и комплетну кошарку, за све људе који су посљедњих година ангажовани у нашој 3×3 кошарци! Поносан сам на играче који су носили и који носе дрес, освајају медаље на свјетским и европским првенствима и који су сигурно најзаслужнији што се Србија директно пласирала на Олимпијске игре 2020. Вјерујем да ће наши момци направити добар резултат у Токију – рекао је предсједник КСС Предраг Даниловић.

Репрезентативци Србије су такође обрадовани овом вијешћу.

– Сада је и званично обезбијеђено учешће на Олимпијским играма у Токију 2020. године, а заслуге за то припадају свим играчима и екипама из Србије који постижу сјајне резултате, као и Кошаркашком савезу Србије који је организовао велики број феноменалних турнира. Сви смо, наравно, пресрећни што ћемо играти сљедеће године у Токију. Као и увек када се игра за репрезентацију Србије циљ је медаља. Увјерен сам да ћемо важити за фаворите за освајање медаља на Олимпијским играма. То нам је свакако најбитнији турнир следеће године и све ћемо подредити томе јер желимо да освојимо медаљу у Токију-рекао је Дејан Мајсторовић.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 59m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 10m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 56m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 18m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 32m
    3