Basketaši Srbije direktno na Olimpijskim igrama

01.11.2019. 14:27
0
IZVOR: srpskainfo.com

Muška košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3×3 učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju! Prvi put će 3×3 košarka imati svoje mjesto u porodici olimpijskih sportova.

U muškoj konkurenciji direktne pozivnice su dobili: Srbija, Rusija, Kina i Japan. Kod žena su direktni učesnici reprezentacije Kine, Rusije, Mongolije i Rumunije. Predsjednik KSS Predrag Danilović izuzetno je zadovoljan što su srpski basketaši dobili vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

– Ovo je ogroman uspjeh za Košarkaški savez Srbije i kompletnu košarku, za sve ljude koji su posljednjih godina angažovani u našoj 3×3 košarci! Ponosan sam na igrače koji su nosili i koji nose dres, osvajaju medalje na svjetskim i evropskim prvenstvima i koji su sigurno najzaslužniji što se Srbija direktno plasirala na Olimpijske igre 2020. Vjerujem da će naši momci napraviti dobar rezultat u Tokiju – rekao je predsjednik KSS Predrag Danilović.

Reprezentativci Srbije su takođe obradovani ovom viješću.

– Sada je i zvanično obezbijeđeno učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a zasluge za to pripadaju svim igračima i ekipama iz Srbije koji postižu sjajne rezultate, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji je organizovao veliki broj fenomenalnih turnira. Svi smo, naravno, presrećni što ćemo igrati sljedeće godine u Tokiju. Kao i uvek kada se igra za reprezentaciju Srbije cilj je medalja. Uvjeren sam da ćemo važiti za favorite za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. To nam je svakako najbitniji turnir sledeće godine i sve ćemo podrediti tome jer želimo da osvojimo medalju u Tokiju-rekao je Dejan Majstorović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za malom Dankom se i dalje traga Za malom Dankom se i dalje traga
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice
Najčitanije
  • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
    16h 26m
    12
  • Pomjera se starosna dob za prijevremenu penziju u Srpskoj
    19h 30m
    0
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    11h 10m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    10h 23m
    0
  • Šta treba da znate o dozvoljenom minusu u banci?
    21h 14m
    0