Базар за прикупљање новчаних средстава за Ивану Бјелогрлић и Бошка Гуглету

16.07.2021. 19:17
0
ИЗВОР: СРНА

На Тргу Република Србија у Источном Новом Сарајеву организован је хуманитарни базар за прикупљање новчаних средстава за наставак лијечења Иване Бјелогрић из Источног Сарајева и седмомјесечног Бошка Гуглете из Србије.

За наставак лијечења петогодишње Иване Бјелогрлић потребно је око 50.000 евра, а за лијечење Бошка Гуглете, који болује од спиналне мишићне атрофије тип један, потребно је 2,5 милиона евра.

рганизатор хуманитарног базара Дајана Шиповац изјавила је Срни да је за лијечење Бошка и Иване потребно обезбиједити велику сума новца, али вјерује да хуманост грађана ни овај пут неће изостати, те да ће и ова акција бити успјешно реализована.

Према њеним ријечима, заинтересовани могу да купе различите врсте слатких и сланих пецива, ручно рађен накит, гардеробу, књиге, козметику, играчке, различите домаће сокове, зимницу и слично.

-Надам се да ће нас вријеме послужити и да ће бити велики одзив, а задовљони смо како је почело. Надам се да ће и друге општине да нас прате, како бисмо у што краћем року прикупили што више новчаних средстава за њихово лијечење- истакла је Шиповац.

Она је напоменула да ће прикупљена средства равномјерно да буду подијељена и већ сутра би требало да буду уплаћена на рачуне за лијечење Бошка и Иване.

Шиповац је додала да је за лијечење малог Бошка Гуглете током јула активан "М:тел" хуманитарни број 1432.

Сви који желе да помогну то могу да учине уплатом на намјенски жиро ручун за Ивану Бјелогрлић 154-102-9988-405-703 у Интеза Санпаоло банци /Intesa Sanpaolo Banka/ Сарајево.

Она је напоменула да је овај базар подржало Хуманитарно удружење "Оплемени срце" из Источног Сарајева.

Сви заинтересовани могу да посјете базар до 21.00 час, а грађани могу да за сваку ствар донирају онолико новца колико сами процијене вриједност неког артикла.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО) У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 24m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 57m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 23m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 36m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 5m
    4