Беба рођена у рушевинама у Сирији добила име и нови дом

10.02.2023. 11:23
0
ИЗВОР: Танјуг

Тек рођена дјевојчица спасена из рушевина послије разорног земљотреса у Сирији, у којем је погинула њена мајка и остали чланови породице, добила је име Аја, што на арапском језику значи “знак од Бога” или “чудо”, а бригу о њој преузеће рођак.

Аја, која је у тренутку кад је извучена из рушевина у Џендерису била везана пупчаном врпцом за своју настрадалу мајку и даље је у болници, њено стање је из дана у дан све боље и нема оштећења кичме, као што се у првом тренутку страховало, рекао је љекар болнице у Африну.

- Назвали смо је Аја да бисмо престали да је зовемо новорођена беба - рекао је доктор Хани Маруф из болнице Чихан, пренио је Гардијан.

О малој Аји бригу ће преузети њен рођак Салах ал-Бадран, чија је кућа у Џендерису, на сјеверозападу Сирије, такође уништена у катастрофалном земљотресу.

Он је, заједно са својом 11-чланом породицом, успио да побјегне из једноспратне куће, али сада живе у шатору, пренио је АП његове ријечи.

Спасиоци у Џендерису открили су Ају у понедјељак поподне, више од 10 сати послије земљотреса, док су трагали за преживјелима у срушеној петоспратници.

Беба је пронађена под бетонском рушевином и даље везана пупчаном врпцом за своју мајку која је преминула заједно са супругом и још четворо дјеце.   

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 58m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 42m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 55m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 9m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 1m
    0