Бегенишић: Херцеговина неупоредиво више даје него што јој се враћа

21.06.2020. 14:24
0
ИЗВОР: Катера

С обзиром на то која се количина новца произведе у Херцеговини у систему Електропривреде Републике Српске сматрамо да се Херцеговини премало враћа– истакао је Видомир Бегенишић, члан ИО Градског одбора СДС-а Требиње.

Ако узмете да један километар ауто-пута, који се гради у западном дијелу Републике Српске, кошта око 8 милиона еура, сматрамо да би се за 40 милиона еура могла реконстуисати мрежа свих регионалних ауто- путева у Херцеговини, а што је износ за 5 километара ауто- пута који се потроши у западном дијелу РС – каже Бегенишић.

Он додаје да ГО СДС-а Требиње тражи да се начин расподјеле новца мора мијењати, како кроз промјену расподојеле ПДВ-а тако и кроз повећање инвестиција у Херцеговину.

- Потребно је ургентно улагање у путну инфраструктуру, ако желимо да спасимо Херцеговину и да спријечимо егзодус који се данас дешава у Херцеговину - напомиње Бегенишић.

Он се осврнуо и на оптужбе Луке Петровића назвавши их врхунцем политичког лицемјерства.

- Влада Републике Српске својим активностима заобилази све општине у Херцеговини па чак и оне у којима је СНСД на власти. Уколико се настави овакав однос власти из Бања Луке према Херцеговини, мишљења смо да ћемо доживјети демографски егзодус у Херцеговини. Промјене су неминовне – закључује Бегенишић.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 24m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 57m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 23m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 36m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 5m
    4