"Бели вукови" прославили крсну славу Светог Трифуна (ФОТО)

14.02.2022. 13:30
0
ИЗВОР: Катера

Служењем парастоса у цркви Успења Пресвете Богородице, полагањем вијенаца на Централни и споменик Срђану Кнежевићу, те ломљењем славског колача, Удружење бораца "Бели вукови" из Пала данас су прославили своју крсну славу Светог мученика Трифуна.

Представници Удружења "Бели вукови" из Пала данас су одали почаст ратним друговима, саборцима полагањем вијенаца на Централни споменик погинулим борцима ВРС и на споменик командантну ове елитне јединице Срђану Кнежевићу, који је убијен прије 24 године. 

Предсједник Удружења "Бели вукови" Јанко Шешлија каже да још увијек нико није одговарао за убиство Срђана Кнежевића, те да је више него очигледно да политичке структуре немају никакве воље нити жеље да се то убиство разријеши.

Шешлија истиче да је политичке структуре у Републици Српској су једино жељне моћи и личног богаћења, те да им није у интересу да разријеше убиство команданта "Белих вукова", који је кукавички убијен 7. августа 1998. године на Палама.

Слика

Немања Кнежевић/Фото: Катера

Он се осврнуо и на стање борачке популације у читавој Српској истакавши да већина њих преживљава уз минимална примања, те да су сити разноразних обећања политичара, који их се сјете само у предизборним кампањама.

- Борци су незадовољни, помало их стижу године, немају посла, дјеца не могу да пронађу запослење, цијене расту и дивљају, ни сам не знам како поједини борци преживљавају - истиче Шешлија.

Он је додао да се диви људима, демобилисаним борцима, који преживљавају уз минимална примања.

- Мислим да су тотално запостављени од политичара који воде ову државу, јер они само причају неке приче и то у оно вријеме када се ближе избори, једни хвале ово, други оно...Мораш једноставно да их притиснеш да би реаговали, да се побољша положај борачке популације - додаје Шешлија.

Бивши припадник елитне јединице "Бели вукови" Драган Грбић новинарима је рекао да се већина бораца од завршетка рата до данас налази у тешкој материјалној ситуацији.

Грбић наводи сопствени примјер гдје је тек 17 година након завршетка Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске пронашао стално запослење.

Слика

Полагање вијенаца на споменик Срђану Кнежевићу

- До тада сам се сналази на све могуће начине да преживим, наравно на поштен начин, као што сам се поштено борио за Републику Српску - каже Грбић и додаје да све оне који су надлежни, а запоставили су борачку популацију, треба да буде срам и стид због положаја у којем се данас налазе.

Грбић додаје да се појединим демобилисаним борцима просто диви како преживљавају и од чега живе, уз минимална примања.

Поред чланова Удружења "Бели вукови" и породице команданта Срђана Кнежевића, вијенце су положили и представници Полицијске управе Источно Сарајево, удружења проистеклих из рата, општине Пале и града Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    18h 2m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 58m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    17h 2m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 55m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 52m
    0