"Beli vukovi" proslavili krsnu slavu Svetog Trifuna (FOTO)

14.02.2022. 13:30
0
IZVOR: Katera

Služenjem parastosa u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, polaganjem vijenaca na Centralni i spomenik Srđanu Kneževiću, te lomljenjem slavskog kolača, Udruženje boraca "Beli vukovi" iz Pala danas su proslavili svoju krsnu slavu Svetog mučenika Trifuna.

Predstavnici Udruženja "Beli vukovi" iz Pala danas su odali počast ratnim drugovima, saborcima polaganjem vijenaca na Centralni spomenik poginulim borcima VRS i na spomenik komandantnu ove elitne jedinice Srđanu Kneževiću, koji je ubijen prije 24 godine. 

Predsjednik Udruženja "Beli vukovi" Janko Šešlija kaže da još uvijek niko nije odgovarao za ubistvo Srđana Kneževića, te da je više nego očigledno da političke strukture nemaju nikakve volje niti želje da se to ubistvo razriješi.

Šešlija ističe da je političke strukture u Republici Srpskoj su jedino željne moći i ličnog bogaćenja, te da im nije u interesu da razriješe ubistvo komandanta "Belih vukova", koji je kukavički ubijen 7. avgusta 1998. godine na Palama.

Slika

Nemanja Knežević/Foto: Katera

On se osvrnuo i na stanje boračke populacije u čitavoj Srpskoj istakavši da većina njih preživljava uz minimalna primanja, te da su siti raznoraznih obećanja političara, koji ih se sjete samo u predizbornim kampanjama.

- Borci su nezadovoljni, pomalo ih stižu godine, nemaju posla, djeca ne mogu da pronađu zaposlenje, cijene rastu i divljaju, ni sam ne znam kako pojedini borci preživljavaju - ističe Šešlija.

On je dodao da se divi ljudima, demobilisanim borcima, koji preživljavaju uz minimalna primanja.

- Mislim da su totalno zapostavljeni od političara koji vode ovu državu, jer oni samo pričaju neke priče i to u ono vrijeme kada se bliže izbori, jedni hvale ovo, drugi ono...Moraš jednostavno da ih pritisneš da bi reagovali, da se poboljša položaj boračke populacije - dodaje Šešlija.

Bivši pripadnik elitne jedinice "Beli vukovi" Dragan Grbić novinarima je rekao da se većina boraca od završetka rata do danas nalazi u teškoj materijalnoj situaciji.

Grbić navodi sopstveni primjer gdje je tek 17 godina nakon završetka Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske pronašao stalno zaposlenje.

Slika

Polaganje vijenaca na spomenik Srđanu Kneževiću

- Do tada sam se snalazi na sve moguće načine da preživim, naravno na pošten način, kao što sam se pošteno borio za Republiku Srpsku - kaže Grbić i dodaje da sve one koji su nadležni, a zapostavili su boračku populaciju, treba da bude sram i stid zbog položaja u kojem se danas nalaze.

Grbić dodaje da se pojedinim demobilisanim borcima prosto divi kako preživljavaju i od čega žive, uz minimalna primanja.

Pored članova Udruženja "Beli vukovi" i porodice komandanta Srđana Kneževića, vijence su položili i predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, udruženja proisteklih iz rata, opštine Pale i grada Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO) Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO)
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
Najčitanije
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    11h 29m
    1
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    23h 26m
    0
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    5h 46m
    1
  • Sjećanje na umjetnicu Katarinu Ivanović
    3h 25m
    0
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    9h 38m
    0