Берјан: Иако је обећала, Влада Српске нема намјеру да гради средњошколски центар у Источној Илиџи

02.11.2023. 18:18
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњој сједници Народне скупштине Републике Српске посланик Српске демократске странке Дарко Берјан упитао је предсједнику Владе Радовану Вишковићу питање да ли ће и када бити изграђен средњошколски центар у Источној Илиџи.

На ово, кључно питање за грађане ове локалне заједнице, али и читавог града, Вишковић је навео да Град Источно Сарајево, треба да донесе одлуку да ли је то у овом моменту неопходна инвестиција.

- У овом моменту правимо основну школу у Источном Новом Сарајеву и улажемо значајна средства у студенстски дом, зграду ректората, музичку академију, позориште. Сматрам то као заједничке институције тог дијела Српске, с обзиром на то да локалне заједнице дијели само улица  – навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, Влада „не бјежи од тога да се гради средњошколски центар на подручју општине Источна Илиџа, ако се покаже да је то оправдана инвестиција".

Коментаришући даље, Берјан је навео да двије сусједне општине, Источну Илиџу и Источно Ново Сарајево, осим улице дијели и политичка партија.

- Док се у општини Источно Ново Сарајево, у којој влада СНСД-е, граде основне школе, вртићи, зграде ректората и факултета, у општини Источна Илиџа Влада не жели да инвестира у изградњу средњошколског центра, који је од кључног значаја за ову локалну заједницу – навео је Берјан, истичући да је Влада обећала да ће финансирати изградњу ове образовне установе.

Он је подсјетио да је Општина Источна Илиџа већ обезбиједила 7000 квадрата земљишта, приступене саобраћајнице, урадила регулациони план и главни пројекат, и да је све то ову локалну заједницу коштало два милиона КМ.

Берјан је додао да је средњошколски центар од кључног значаја за Град Источно Сарајево, а не само општину Источна Илиџа, с обзиром на то да ће га похађати ученици са читавом подручја овог града.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 28m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 12m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 25m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 39m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    1h 57m
    0