Berjan: Iako je obećala, Vlada Srpske nema namjeru da gradi srednjoškolski centar u Istočnoj Ilidži

02.11.2023. 18:18
0
IZVOR: katera.news

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske poslanik Srpske demokratske stranke Darko Berjan upitao je predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću pitanje da li će i kada biti izgrađen srednjoškolski centar u Istočnoj Ilidži.

Na ovo, ključno pitanje za građane ove lokalne zajednice, ali i čitavog grada, Višković je naveo da Grad Istočno Sarajevo, treba da donese odluku da li je to u ovom momentu neophodna investicija.

- U ovom momentu pravimo osnovnu školu u Istočnom Novom Sarajevu i ulažemo značajna sredstva u studenstski dom, zgradu rektorata, muzičku akademiju, pozorište. Smatram to kao zajedničke institucije tog dijela Srpske, s obzirom na to da lokalne zajednice dijeli samo ulica  – naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, Vlada „ne bježi od toga da se gradi srednjoškolski centar na području opštine Istočna Ilidža, ako se pokaže da je to opravdana investicija".

Komentarišući dalje, Berjan je naveo da dvije susjedne opštine, Istočnu Ilidžu i Istočno Novo Sarajevo, osim ulice dijeli i politička partija.

- Dok se u opštini Istočno Novo Sarajevo, u kojoj vlada SNSD-e, grade osnovne škole, vrtići, zgrade rektorata i fakulteta, u opštini Istočna Ilidža Vlada ne želi da investira u izgradnju srednjoškolskog centra, koji je od ključnog značaja za ovu lokalnu zajednicu – naveo je Berjan, ističući da je Vlada obećala da će finansirati izgradnju ove obrazovne ustanove.

On je podsjetio da je Opština Istočna Ilia već obezbijedila 7000 kvadrata zemljišta, pristupene saobraćajnice, uradila regulacioni plan i glavni projekat, i da je sve to ovu lokalnu zajednicu koštalo dva miliona KM.

Berjan je dodao da je srednjoškolski centar od ključnog značaja za Grad Istočno Sarajevo, a ne samo opštinu Istočna Ilidža, s obzirom na to da će ga pohađati učenici sa čitavom područja ovog grada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    14h 4m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 59m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    7h 47m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    8h 53m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    17h 21m
    0