Берјан: „Молимо за опрост нашу браћу на Косову и Метохији, као и у Србији''

03.09.2024. 14:31
1
ИЗВОР: katera.news

Прошла су четири дана од невиђене бруке и понижења, када је на Тргу Србија у дворани Србија интонирана химна тзв. Косова, а чланови организационог одбора градоначелник Љубиша Ћосић и посланик у ПС БиХ Мирослав Вујичић још нису смогли храбрости да упуте извињење. Као син палог борца Војске Републике Српске, осјећам бескрајну горчину и тугу јер се оваква издаја десила у колијевци Републике Српске, поручио је Дарко Берјан, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Берјан је поздравио то што је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић упутио лично извињење, иако нема директне везе са срамотним догађајем, те изразио жаљење што Ћосић и Вујичић нису у стању да слиједе његов примјер.

- Ко више од нас може разумјети шта су страдања и тортуре које преживљава српски народ на Косову и Метохији!? У априлу сам обишао цијело Косово и Метохију и знам како наш народ тамо живи и колико тешку борбу води сваки дан. Наша браћа, која се свакодневно боре да сачувају своја огњишта, нису заслужила да им ми забадамо нож у срце. Желим јавно да им кажем да народ Источног Сарајева нема везе са овим и да једнако осјећа бол и горчину - истиче Берјан.

Берјан је позвао и предсједника и премијера Републике Српске Милорада Додика и Радована Вишковића да се ограде од ове бруке.

- Интонирање химне непризнатог тзв. Косова на територији Републике Српске директно је гажење и декларације Свесрпског сабора у којој смо јасно рекли да подржавамо територијални интегритет Србије и наш народ на Косову и Метохији. Као што рече Његош, част и брука живе довијека. Храбри и часни сарајевски Срби који су бедем Републике Српске, увијек ће бити и бедем Србије. Нећемо дозволити да брука недораслих политичара буде и брука нашег народа. Стидимо се њихове срамоте и молимо за опрост нашу браћу на Косову и Метохији, као и у Србији - казао је Берјан.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Bzv 04.09.2024. 06:32
    A u narodnoj skupštini se ziv ne čuje ...
Повезане вијести
Берјан тражи извињење од Несторовића Берјан тражи извињење од Несторовића
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Берјан: Иако је обећала, Влада Српске нема намјеру да гради средњошколски центар у Источној Илиџи Берјан: Иако је обећала, Влада Српске нема намјеру да гради средњошколски центар у Источно...
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    12h 51m
    0
  • Слани мафини
    22h 12m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    22h 1m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    16h 30m
    3
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    11h 0m
    0