Бесплатни систематски прегледи за борачку популацију из Пала

26.04.2023. 11:57
1
ИЗВОР: katera.news

На Двадесетој сједници Скупштине општине Пале, која је одржана јуче у Палама, учествовао је и представник Борачке организације Пале. На сједници је једногласно усвојен Закључак према којем ће Општина Пале финансирати систематске здравствене прегледе за борце и припаднике борачких категорија. Листа корисника систематско прегледа биће утврђена у сарадњи са Борачком организацијом Пале.

- Захваљујемо одборницима на усвојеном закључку, са жељом да и надаље показују бригу за категорију која је одбранила ово што данас имамо - навели су из Борачке организације.

Како су навели у саопштењу, нису успјели добити одговор када ће бити преименован Дом здравља Пале у Дом здравља "Стана Томић".

Скупштина општине Пале је у септембру 2021. године једногласно донијела одлуку о измјени назива. На састанку који је одржан у новембру 2022. године са општинским руководством и управом Дома здравља као крајњи рок је одређен 31. 3. 2023. године.

- Објашњења која су нам у вези неизвршења преименовања дата од стране директора Дома здравља Пале можемо, нажалост, протумачити једино као непоштовање иницијативе бораца, и као непоштовање Борачке организације - наводи су у саопштењу.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Soko 26.04.2023. 13:09
  Ma, koga vi iz Boračke predstavljate, i u čije se ime zahvaljujete? Vi ste obične režimlije. Tražmo zaposlenje, gdje su fabrike, ne treba nama ničija sadaka. Kad imamo posao platiće mo sebi oreglede. Jeste li dobili odgovor, koliko je u prošloj godini zaposleno boraca u Opštini, u opštinskim preduzećima? Niste, jer se bojie i pitati. A pozivate se na borce. Kako vas nije sramota? Dužno poštovanje prema Stani Tomić, ali ima mnogo više i doktora i sestara, čije bi ime trebao da ponese Dom zdravlja...mislim da je direktor DZ u pravu...
Повезане вијести
У Палама одавање почасти Србима погинулим у свим ратовима У Палама одавање почасти Србима погинулим у свим ратовима
У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања" У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања"
У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  11h 8m
  2
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  9h 11m
  0
 • Лице тешко повријеђено приликом слијетања возила са коловоза на путу Подроманија-Рогатица
  15h 27m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  9h 58m
  2
 • Крађа бицикала у Источној Илиџи
  15h 20m
  1