Besplatni sistematski pregledi za boračku populaciju iz Pala

26.04.2023. 11:57
1
IZVOR: katera.news

Na Dvadesetoj sjednici Skupštine opštine Pale, koja je održana juče u Palama, učestvovao je i predstavnik Boračke organizacije Pale. Na sjednici je jednoglasno usvojen Zaključak prema kojem će Opština Pale finansirati sistematske zdravstvene preglede za borce i pripadnike boračkih kategorija. Lista korisnika sistematsko pregleda biće utvrđena u saradnji sa Boračkom organizacijom Pale.

- Zahvaljujemo odbornicima na usvojenom zaključku, sa željom da i nadalje pokazuju brigu za kategoriju koja je odbranila ovo što danas imamo - naveli su iz Boračke organizacije.

Kako su naveli u saopštenju, nisu uspjeli dobiti odgovor kada će biti preimenovan Dom zdravlja Pale u Dom zdravlja "Stana Tomić".

Skupština opštine Pale je u septembru 2021. godine jednoglasno donijela odluku o izmjeni naziva. Na sastanku koji je održan u novembru 2022. godine sa opštinskim rukovodstvom i upravom Doma zdravlja kao krajnji rok je određen 31. 3. 2023. godine.

- Objašnjenja koja su nam u vezi neizvršenja preimenovanja data od strane direktora Doma zdravlja Pale možemo, nažalost, protumačiti jedino kao nepoštovanje inicijative boraca, i kao nepoštovanje Boračke organizacije - navodi su u saopštenju.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Soko 26.04.2023. 13:09
    Ma, koga vi iz Boračke predstavljate, i u čije se ime zahvaljujete? Vi ste obične režimlije. Tražmo zaposlenje, gdje su fabrike, ne treba nama ničija sadaka. Kad imamo posao platiće mo sebi oreglede. Jeste li dobili odgovor, koliko je u prošloj godini zaposleno boraca u Opštini, u opštinskim preduzećima? Niste, jer se bojie i pitati. A pozivate se na borce. Kako vas nije sramota? Dužno poštovanje prema Stani Tomić, ali ima mnogo više i doktora i sestara, čije bi ime trebao da ponese Dom zdravlja...mislim da je direktor DZ u pravu...
Povezane vijesti
U Palama večeras promocija filma i spomenice "Osamdeset godina ćutanja" U Palama večeras promocija filma i spomenice "Osamdeset godina ćutanja"
U Palama sutra počinje manifestacija posvećena žrtavama ustaških zločina U Palama sutra počinje manifestacija posvećena žrtavama ustaških zločina
Pomen za poginule i preminule borce u Podgrabu i Mokrom Pomen za poginule i preminule borce u Podgrabu i Mokrom
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    2h 57m
    6
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 53m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 38m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 37m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 49m
    0