Без одговора Владе Српске на питање аутобуског превоза дјеце на Јахорину

15.01.2021. 15:20
0
ИЗВОР: Катера

 

Град Источно Сарајево, односно градоначелник Ненад Вуковић, упутио је у децембру прошле године допис Влади Републике Српске, гдје је затражено мишљење Владе о начину реализације пројекта "Бесплатног скијања на Јахорини", на који до данас није одговорено, кажу из Градске управе.

Из Градске управе за Катеру истичу да су од Владе Републике Српске затражили мишљење због епидемиолошке ситуације, мјера заштите и ограничења окупљања које је потребно спроводити због пандемије вируса корона.

- С циљем заштите дјеце и лица која учествују у овом пројекту, било је неопходно дефинисати начин на који ће бити обезбијеђени групни одласци на Јахорину, како бисмо избјегли, евентуалне, нежељене посљедице. Од представника Владе Републике Српске затражено је и да се изјасне о томе да ли ће и ове године учествовати у финансирању ових активности, као што је то договорено прошле године. Одговор, као што смо на почетку навели, још није стигао - саопштено је из Градске управе града Источно Сарајево.

Градска управа Источног Сарајева је претходних година учествовала у финансирању превоза ученика на Јахорину кроз пројекат бесплатног скијања дјеце, те је планирала средства у буџету за те намјене и ове године.

- Због специфичне ситуације коју имамо већ неко вријеме и прописаних мјера заштите, било је потребно да се о овом питању изјасне надлежне институције. Информисани смо да поједине општине, у међувремену, самостално организују превоз за ученике и дјецу у оквиру своје одговорности - кажу за Катеру из Градске управе Источно Сарајево.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    22h 43m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 45m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    19h 38m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 46m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    19h 43m
    0