Bez odgovora Vlade Srpske na pitanje autobuskog prevoza djece na Jahorinu

15.01.2021. 15:20
0
IZVOR: Katera

 

Grad Istočno Sarajevo, odnosno gradonačelnik Nenad Vuković, uputio je u decembru prošle godine dopis Vladi Republike Srpske, gdje je zatraženo mišljenje Vlade o načinu realizacije projekta "Besplatnog skijanja na Jahorini", na koji do danas nije odgovoreno, kažu iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave za Kateru ističu da su od Vlade Republike Srpske zatražili mišljenje zbog epidemiološke situacije, mjera zaštite i ograničenja okupljanja koje je potrebno sprovoditi zbog pandemije virusa korona.

- S ciljem zaštite djece i lica koja učestvuju u ovom projektu, bilo je neophodno definisati način na koji će biti obezbijeđeni grupni odlasci na Jahorinu, kako bismo izbjegli, eventualne, neželjene posljedice. Od predstavnika Vlade Republike Srpske zatraženo je i da se izjasne o tome da li će i ove godine učestvovati u finansiranju ovih aktivnosti, kao što je to dogovoreno prošle godine. Odgovor, kao što smo na početku naveli, još nije stigao - saopšteno je iz Gradske uprave grada Istočno Sarajevo.

Gradska uprava Istočnog Sarajeva je prethodnih godina učestvovala u finansiranju prevoza učenika na Jahorinu kroz projekat besplatnog skijanja djece, te je planirala sredstva u budžetu za te namjene i ove godine.

- Zbog specifične situacije koju imamo već neko vrijeme i propisanih mjera zaštite, bilo je potrebno da se o ovom pitanju izjasne nadležne institucije. Informisani smo da pojedine opštine, u međuvremenu, samostalno organizuju prevoz za učenike i djecu u okviru svoje odgovornosti - kažu za Kateru iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 9m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 24m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    6h 52m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    8h 52m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 10m
    0