БиХ данас коначно добија Савјет министара

23.12.2019. 09:52
0
ИЗВОР: Srna

Хитна сједница Представничког дома парламента БиХ, на којој би требало да буде потврђено именовање министара, замјеника министара и замјеника предсједавајућег Савјета министара, заказана је за данас.

Почетак сједнице планиран је за 13.30, саопштено је из парламента БиХ.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија донио је у петак одлуку о именовању осам министара и девет замјеника министара, док су, како је рекао, неопходне додатне провјере за по једног кандидата за министра и замјеника. Одлука о њиховом именовању упућена је Комисији за припрему избора Савјета министара, која ће засједати данас у девет часова.

За министра спољних послова у Савјету министара именована је Бисера Турковић, министра спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, министра финансија и трезора Вјекослав Бевавда, министра комуникација и транспорта Војин Митровић, министра цивилних послова Анкица Гудељевић, објављено је на сајту парламента БиХ.

За министра правде у Савјету министара именован је Јосип Грубеша, за министра безбједности Фахрудин Радончић, те министра одбране Сифет Поџић.

Јосип Бркић именован је за замјеника министра спољних послова, Љиљана Ловрић за замјеника министра спољне трговине и економских односа, Хазим Ранчић за замјеника министра финансија и трезора, Неџад Бранковић за замјеника министра комуникација и транспорта, Синиша Илић за замјеника министра цивилниx послова.

За замјеника министра за људска права и избјеглице у Савјету министара именован је Џевад Махмутовић, за замјеника министра правде Незир Пивић, за замјеника министра одбране Мијо Крешић и за замјеника министра одбране Мирко Околић. За замјенике предсједавајућег Савјета министара именовани су Вјекослав Беванда и Бисера Турковић.

Тегелтија је рекао у петак да су неопходне додатне провјере за Млађена Божовића, којег је предложио за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, те за кандидата за замјеника министра безбједности Владимира Мијатовића.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 39m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 19m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 31m
    0