БиХ “корак ближе” ка легализацији канабиса у медицинске сврхе

05.05.2021. 21:30
0
ИЗВОР: buka.com

Саша Магазиновић, посланик у Представничком дому Парламента БиХ одржао је данас састанак са предсједавајућим Савјета министара БиХ Зораном Теглетијом. Поручио је како су "корак ближе ка рјешењу" легализације канабиса у медицинске сврхе.

- Предсједавајући Вијећа министара Зоран Тегелтија је понудио рјешење. Задовољан сам састанком! На овој теми нема власти и опозиције. Морамо сви заједно радити -  написао је Магазиновић након састанка.

У разговору за  Н1 рекао је како је изузетно позитивно што се Тегелтија укључио у изналажење рјешења за питање легализације канабиса у медицинске сврхе.

- Можемо очекивати у наредном периоду, надам се релативно кратком, израду закон о измјенама и допунама Закона о спречавању и сузбијању злоупотреба опојних дрога.  То би значило да се на легалан начин може купити уље канабиса и да би кориштење канабиса у медицинске сврхе постало легално те да би крајњи корисници лијек куповали по препоруци љекара у апотекама, а не од дилера како је то данас случај. Ово је тема гдје нема Срба, Хрвата, ни Бошњака, ентитета, ни политичког интереса. Овдје постоје људи у потреби и радује ме да до сада да нико није изашао у јавност да је против легализације канабиса, а с друге стране радује ме да су ствари кренуле напријед у правцу измјене закона која ће омогућити легално кориштење канабиса у медицинске сврхе -  рекао је Магазиновић.

Подсјетио је да је раније имао комуникацију с министрима цивилних послова и сигурности у вези ове области те да су они сагласни. Раније подршку су дали ентитетски министри здравства Вјекослав Мандић и Ален Шеранић.

Коментари 0
Повезане вијести
Корак ближе лијековима на бази канабиса Корак ближе лијековима на бази канабиса
Тегелтија именован за директора УИО Тегелтија именован за директора УИО
Драгић: „Сваки човек је инжењер својих гена и ћелија“ Драгић: „Сваки човек је инжењер својих гена и ћелија“
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    8h 26m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    8h 43m
    2
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    23h 20m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    9h 19m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    7h 48m
    0