Бијег из Мерцедеса: Хамилтон прелази у Ферари

01.02.2024. 18:30
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Седмоструки свјетски шампион формуле 1 Луис Хамилтон (39) планира да каријеру заврши у Ферарију са којим је, како наводи шпански АС, у завршној фази преговора.

Хамилтон би од наредне сезоне требало да сједне у кокпит "пропетог коња" и постане главни адут екипе, што би значило и одлазак Карлоса Сајнса из Маранела.

Сајнс ће највјероватније промијенити средину у којој је чинио тандем са Шарлом Леклером.

Хамилтонов "бијег" из Мерцедеса у Ферари – ако се деси као што пишу Шпанци – био би велико изненађење због чињенице да са актуелним тимом има уговор до 2025. године.

Међутим, као и у бројним спортовима, и у Формули 1 пилоти све чешће посљедњих година уносе у уговоре "излазне" клаузуле које им омогућавају да под тачно прецизираним условима могу раскинути сарадњу и промијенити средину и прије истека уговора.

Такве уговоре имају Шарл Леклер са Фераријем и Ландо Норис са Мерцедесом, према којима ова двојица могу раскинути сарадњу ако им конструктори не обезбиједе адекватне машине за испуњавање њихових циљева, преноси Б92.

У таквом односу са Мерцедесом је и Хамилтон, који двије године нема агрегат кој би га виниуо у борбу за титулу. Отуда, Британац тражи излаз из екипе којој је био вијеран протеклих 11 година и са којом је досегао највише циљеве - седам пута.

Веза између предсједника Ферарија Џона Елкана и Хамилтона је Фред Васер, први оперативац "Скудерије" који је својевремено у формули 2 руководио тимом за који је возио тада велика нада Хамилтон.

- Са Луисом се чујем сваке недјеље - рекао је Васер недавно, тада, додуше, не откривајући да води интензивне преговоре са седмоструким прваком о преласку у Ферари.

У наредним данима, пишу Шпанци, ова информација требало би да буде и званично потврђена.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hahaha 02.02.2024. 05:52
    Luis vodi racuna o parama. Ima u Bosni Mile koji dzepari po kucama. Nas krade 20 godina. Sad su poceli i njegovi lopovlici
Повезане вијести
Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“ Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина
Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 10m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 34m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 49m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 18m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 28m
    0