Билећа: Лош однос власти према борачкој популацији

09.06.2020. 11:30
0
ИЗВОР: istokrs.com

Да су борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца потпуно запостављени од стране власти, потврдио је, по ко зна који пут, Веселин Вујовић, предсједник Борачке организације општине Билећа.

На сједници скупштине Борачке организације општине Билећа, која је одржана данас, усвојен је финансијски план и програм рада за ову годину.

Слика

Проблема има много, а нажалост мало оних који би се подузели за њихово рјешавање, па је ситуација изузетно тешка.И то није од јуче. Проблеми везани за ову категорију друштва гомилају се већ дужи период.

Наглашено је да власт никада није много бринула о овој најосјетљивијој категорији друштва, а посебно власт у Билећи.

-То, наравно потврђују подаци да још увијек имамо дјецу погинулих бораца који су незапослени. Из те категорије имамо 22 дјеце. На евиденцији Завода за запошљавање су 32 ратна војна инвалида и 299 демобилисаних бораца прве и друге категорије. Не преостаје нам ништа друго него да будемо што агресивнији и упорнији у тражењу рјешења наших проблема- истичу из Борачке организације.

Након сједнице, спроведена је акција чишћења старог руског гробља.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 11m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 24m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 55m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 18m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 15m
    0