Бивши специјалци спроведени у КПЗ Фоча

21.04.2020. 20:07
0
ИЗВОР: srpskainfo

Интервентна јединица Судске полиције Републике Српске безбједно је спровела тројицу осуђеника, бивших припадника Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српске у најстрожи затвор КПЗ Фоча.

Жељко Драгојевић, директор Судске полиције Републике Српске, изјавио је да су у КПЗ Фоча безбједно стигли Владан Малић, Горан Параш и Александар Поповић.

- Интервентна јединица Судске полиције Републике Српске спровела је данас тројицу осуђеника и предала их у КПЗ Фоча око 15.00 часова –  изјавио је Драгојевић додавши да током превоза није било проблема.

За разлику од бивших специјалаца, њихов саучесник у оружаној пљачки и цивил Олег Банда остао је у КПЗ Бањалука, јер му је преостало мање од пет година до одслужења правоснажне казне.

Врховни суд Републике Српске недавно је правоснажно осудио бивше специјалце МУП РС Владана Малића, Горана Параша и Александра Поповића, те њиховог саучесника и цивила Олега Банду на укупно 40 година робије.

Малић, Параш и Поповић осуђени су на јединствене казне затвора од десет и по година, док је Банда осуђен на нешто блажу казну од осам и по година затвора.

У притвору су од јануара 2016. године што им је урачунато у изречене казне затвора.

Бивши специјалци МУП-а Републике Српске и њихов саучесник осуђени су због оружане пљачке извршене у септембру 2015. године на аутопуту Бањалука – Градишка. Тада је нападнут конвој новца који је превозила заштитарска фирма "Сектор секјурити", а украдено је око 617.000 марака у различитим валутама.

Посебно отежавајућа околност на страни оптужених специјалаца била је што су у вријеме извршења кривичног дјела били припадници Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српске, па умјесто да чувају грађане и њихову имовину од криминалаца, они су је опљачкали.

Коментари 0
Повезане вијести
У КПЗ Фоча незаконито запошљавали раднике и плаћали закуп просторија које нису користили У КПЗ Фоча незаконито запошљавали раднике и плаћали закуп просторија које нису користили
Саша Видовић извршио самоубиство Саша Видовић извршио самоубиство
КПЗ Фоча: Производе маске за полицију и Кризни штаб КПЗ Фоча: Производе маске за полицију и Кризни штаб
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 47m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 52m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 54m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 59m
    0