Бјежао од полиције, скочио са зида и умро

31.07.2020. 12:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Сарајлија А. Х. (37) преминуо је ноћас у Сарајеву након што је бјежећи од полиције скочио са зида и задобио тешке повреде којим је подлегао.

Како је наведено из МУП-а КС, око 00.25 часова на подручју општине Стари Град Сарајево полицијска патрола је покушала зауставити једно возило, те је возач истог одбио да се заустави и дао се у бјекство, а поред возача, у возилу су се налазила још два лица.

Након краћег времена полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС су успјели зауставити возило, те су се лица из истог дала у бјекство, да би том приликом једно лице успјело побјећи, док је друго лице сустигнуто од стране полицијског службеника, којом приликом је физички напало полицијског службеника нанијевши му тешке тјелесне повреде.

Упркос томе, како су навели, полицијски службеник га је успио савладати употријебивши средства силе, те га ставити под контролу.

-Треће лице је током бијега скочило са подзида одређене висине, задобивши том приликом тјелесне повреде, због чега је полиција позвала Хитну помоћ на мјесто догађаја и током указивања љекарске помоћи наведено лице је преминуло, те је у 01.10 сати констатована смрт истог- додаје се у саопштењу.

О свему је упознат дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, који је изашао на мјесто догађаја и руководио увиђајним радњама.

-Увиђајем је, између осталог, утврђено да је лице које је преминуло иницијала А. Х. из Сарајева, док је слободе лишен Е. К. (32) такође из Сарајева, а за трећим лицем, које је од раније познато полицијским службеницима и за којим је већ расписана потрага због раније извршеног кривичног дјела, полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево настављају интензивну потрагу- додаје се у саопштењу.

Тијело преминулог како суи навели, је превезено у просектуру Баре гдје ће по наредби дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево бити извршена обдукција којом ће се утврдити тачан узрок смрти.

Полицијски службеник који је задобио тешке тјелесне повреде у виду фрактуре и контузије зглоба и шаке лијеве руке, након указане љекарске помоћи на КЦУ у Сарајеву, отпуштен је на кућно лијечење.

Како су навели, полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона под надзором дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево настављају даљи на документовању овог кривичног, те потпуном расвјетљавању и утврђивању свих чињеница и прикупљају доказа у вези с истим.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 13m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 5m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 56m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 41m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 48m
    4