Бојан Рукавина: "Кад сам био мали, знао сам свој правац, бићу ватрогасац, а не полицајац!"

30.12.2019. 15:40
0
ИЗВОР: leutar.net

На Фејсбуку се данас дијели статус ватрогасца из Бара, Бојана Рукавине. Бојан је на својој ФБ страници поставио статус „Кад сам био мали, знао сам свој правац, бићу ватрогасац, а не полицајац“ и објавио документ, дисциплинску мјеру, која му је уручена због тога што је одбио да изврши наређење претпостављеног.

Наиме, 26. 12 .2019. његовој јединици је наложено да пруже подршку полицајцима који су требали да интервенишу против грађана испред тунела Созина. Бојан, као професионални ватрогасац који је обучен да спашава имовину и животе угрожених, то наређење је схватио као нешто што се крши са кодексом посла који обавља.

Један од његових пратилаца на ФБ је написао „Бојан је постао ватрогасац како би чувао грађане и радио за опште добро, а не да би добијао наређења да као ватрогасац штити једну партију од грађана. Бојан неће на свој народ по цијену свега. Бојан има лавље срце!“

Још двојица ватрогасаца из Бара, Бојан РукавинаВладимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста грађана који се не слажу са Законом о вјерским заједницама усвојеним у Скупштини прије неколико ноћи, и против њих је покренут дисциплински поступак због тога.

Они су „Барском порталу“ казали да су поносни на своју одлуку и да ће остати истрајни у том опредјељењу без обзира на могуће посљедице. Бојан Рукавина није православне вјероисповјести, али јесте солидаран са грађанима који се противе наказној политици режима, и због тога смо веома захвални – казао је ватрогасац Никола Ђурановић.

Коментари 0
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 23m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 5m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 33m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 3m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 54m
    1