Bojan Rukavina: "Kad sam bio mali, znao sam svoj pravac, biću vatrogasac, a ne policajac!"

30.12.2019. 15:40
0
IZVOR: leutar.net

Na Fejsbuku se danas dijeli status vatrogasca iz Bara, Bojana Rukavine. Bojan je na svojoj FB stranici postavio status „Kad sam bio mali, znao sam svoj pravac, biću vatrogasac, a ne policajac“ i objavio dokument, disciplinsku mjeru, koja mu je uručena zbog toga što je odbio da izvrši naređenje pretpostavljenog.

Naime, 26. 12 .2019. njegovoj jedinici je naloženo da pruže podršku policajcima koji su trebali da intervenišu protiv građana ispred tunela Sozina. Bojan, kao profesionalni vatrogasac koji je obučen da spašava imovinu i živote ugroženih, to naređenje je shvatio kao nešto što se krši sa kodeksom posla koji obavlja.

Jedan od njegovih pratilaca na FB je napisao „Bojan je postao vatrogasac kako bi čuvao građane i radio za opšte dobro, a ne da bi dobijao naređenja da kao vatrogasac štiti jednu partiju od građana. Bojan neće na svoj narod po cijenu svega. Bojan ima lavlje srce!“

Još dvojica vatrogasaca iz Bara, Bojan RukavinaVladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta građana koji se ne slažu sa Zakonom o vjerskim zajednicama usvojenim u Skupštini prije nekoliko noći, i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog toga.

Oni su „Barskom portalu“ kazali da su ponosni na svoju odluku i da će ostati istrajni u tom opredjeljenju bez obzira na moguće posljedice. Bojan Rukavina nije pravoslavne vjeroispovjesti, ali jeste solidaran sa građanima koji se protive nakaznoj politici režima, i zbog toga smo veoma zahvalni – kazao je vatrogasac Nikola Đuranović.

Komentari 0
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 58m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 49m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 36m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 2m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 44m
    0