Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима

14.02.2023. 10:51
0
ИЗВОР: katera.news

Општинска борачка организација „Илиџански борац“ је, поводом Дана бораца и Борачке организације Републике Српске, одала почаст погинулим борцима са подручја некадашње општине Српска Илиџа парастосом који је служен у цркви Светог Василија Острошког на Вељинама.

Предсједник Скупштине Општинске борачке организације Илиџански борац Горан Шеховац честитао је славу свим саборцима, те поново указао на тежак положај породица погинулих и ратних војних инвалида, као и демобилисаних бораца, истичићи да дио демобилисаних бораца још увијек нема мјесечни борачки додатак.

Слика

Фото: katera.news

Он је подсјетио да ће се у наредном периоду одржавати избори унутар Борачке организације широм Републике Српске, на којима ће се, нада се Шеховац, изабрати људи који ће водити Борачку организацију у правом смјеру.

Шеховац је напоменуо да су борци стварали Републику Српску, те да ће се ове године борити да остваре сва права која они заслужују.

- Желимо да се ове године остваре права бораца која подразумијевају мјесечни борачки додатак, повећање инвалиднине ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, те запошљавање око 1.500 дјеце погинулих бораца – рекао је он.

Како каже, 1.068 бораца са подручја општине Источна Илиџа је дало животе за Републику Српску, те њихова жртва не смије бити заборављена.

Борци, њихове породице и ми који смо преживјели заслужили смо од Републике Српске да нас воли као што ми волимо њу – закључио је он.

Слика

Фото: katera.news

Слободан Маунага, предсједник Предсједништва Општинске борачке организације „Илиџански борац“ истакао је да се Дан бораца обиљежава са поносом, уз сјећање на погинуле борце, људе који су, како каже, дали своје животе и уградили их у темеље Републике Српске.

Маунага је такође указао на лош положају борачке популације, наглашавајући да је велики број демобилисаних бораца је без посла и примања довољна за нормалан живот.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
ОБО „Илиџански борац“ сутра обиљежава Дан бораца Борачке организације Републике Српске ОБО „Илиџански борац“ сутра обиљежава Дан бораца Борачке организације Републике Српске
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    7h 4m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    6h 44m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    10h 7m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    11h 4m
    8
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    8h 1m
    0