Boračka organizacija ,,Ilidžanski borac“ odala počast poginulim borcima

14.02.2023. 10:51
0
IZVOR: katera.news

Opštinska boračka organizacija „Ilidžanski borac“ je, povodom Dana boraca i Boračke organizacije Republike Srpske, odala počast poginulim borcima sa područja nekadašnje opštine Srpska Ilidža parastosom koji je služen u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama.

Predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije Ilidžanski borac Goran Šehovac čestitao je slavu svim saborcima, te ponovo ukazao na težak položaj porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, kao i demobilisanih boraca, ističići da dio demobilisanih boraca još uvijek nema mjesečni borački dodatak.

Slika

Foto: katera.news

On je podsjetio da će se u narednom periodu održavati izbori unutar Boračke organizacije širom Republike Srpske, na kojima će se, nada se Šehovac, izabrati ljudi koji će voditi Boračku organizaciju u pravom smjeru.

Šehovac je napomenuo da su borci stvarali Republiku Srpsku, te da će se ove godine boriti da ostvare sva prava koja oni zaslužuju.

- Želimo da se ove godine ostvare prava boraca koja podrazumijevaju mjesečni borački dodatak, povećanje invalidnine ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, te zapošljavanje oko 1.500 djece poginulih boraca – rekao je on.

Kako kaže, 1.068 boraca sa područja opštine Istočna Ilidža je dalo živote za Republiku Srpsku, te njihova žrtva ne smije biti zaboravljena.

Borci, njihove porodice i mi koji smo preživjeli zaslužili smo od Republike Srpske da nas voli kao što mi volimo nju – zaključio je on.

Slika

Foto: katera.news

Slobodan Maunaga, predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije „Ilidžanski borac“ istakao je da se Dan boraca obilježava sa ponosom, uz sjećanje na poginule borce, ljude koji su, kako kaže, dali svoje živote i ugradili ih u temelje Republike Srpske.

Maunaga je takođe ukazao na loš položaju boračke populacije, naglašavajući da je veliki broj demobilisanih boraca je bez posla i primanja dovoljna za normalan život.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada
OBO „Ilidžanski borac“ sutra obilježava Dan boraca Boračke organizacije Republike Srpske OBO „Ilidžanski borac“ sutra obilježava Dan boraca Boračke organizacije Republike Srpske
Najčitanije
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    19h 29m
    2
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    5h 57m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    21h 23m
    18
  • Kuglof
    16h 23m
    0
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    5h 48m
    0