Борачка организација општине Пале: Саопштење за јавност

30.06.2022. 15:29
36
ИЗВОР: katera.news

Саопштење Борачке организација општине Пале о односу Борачке организације Репубике Српске према ОБО Пале преносимо у цјелости.

- Након завршетка манифестације Дани сјећања на јуни 1992. године", и свечаног обиљежевања 30 година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата, Борачка организација Пале жели да информише борце, припаднике борачких категорија и цјелокупну јавност о катастрофалним односима унутар Борачке организације Републике Српске.

Наша тврдња се огледа у сљедећим чињеницама:

Борачка организација Пале је провела ванредне изборе у 2021. години, и о свему уредно и редовно информисали БОРС. Након увида у извјештај о стању у ОБО Пале који је направила комисија именована од стране Скупштине БОРС-а Предсједништво БОРС-а је 06.08.2021. године донијело одлуку о потреби провођења ванредних избора у Борачкој организацији Пале.

Послије доношења ове одлуке БОРС се ућутао, зато што су појединци схватили да ће и код њих борци незадовољни стањем у организацији покренути ванредне изборе. И не само то, на последњој сједници Скупштине су опозвали поменуту Комисију, како би покушали спријечити утврђивање чињеница.

Последње двије Скупштине БОРС-а су одржане у мају у Бијељини и Бања Луци. Обзиром да су у доношењу одлука учествовали некадашњи делегати из Пала који су смијењени још у августу 2021. године (а што је потврђено правоснажним судским пресудама), обје сједнице Скупштине и све одлуке донесене на истим су биле нелегалне .

Руководство БОРС-а је у више наврата упозорено да је позивање смијењених делегата из Пала на сједнице Скупштине, и спречавање легално изабраних делегата кривично дјело, али су неки други интереси важнији од чињеница.

Због овога је Борачка организација Пале поднијела кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја против потпредсједника Скупштине, који је по нашем мишљењу злоупотребљен од стране политичара, као и чланова Верификационе комисије који су спријечили да на сједницама учествују легално изабрани делегати.

Нова сједница Скупштине БОРС-а заказана је за 5. 7. 2022. године у Бијељини и на ту сједницу Скупштине су поново позвани некадашњеи делегати који су смијењени. Ово је доказ да руководство БОРС-а наставља да дјелује нелегално, да игнорише судске пресуде и отворено се руга вољи бораца из Пала.

Због свих покушаја малверзација у раду Скупштине и нелегалног дјеловања БОРС-а у цјелости,  Борачка организација Пале је затражила од Основног суда у Бања Луци да буде обусутављен поступак уписа лица овлаштеног за заступање у регистрацији БОРС-а, док не буду ријешени сви правосудни поступци који ће сигурно показати нелегалност рада БОРС-а. Према информацијама које имамо још неколико општинских организација се обратило суду са сличним захтјевима.

Вјерујемо да ће судови и тужилаштво испитати све наше наводе, нарочито зато што су наши докази правоснажне пресуде. Сви ми знамо да су сва ова превирања само због новца и жеље појединаца да се дограбе контроле над рачуном БОРС-а на којем се тренутно налази 538.000 КМ.

Позивамо борце и припаднике борачких категорија да не буду нијеми, и да сви заједно не дозволимо додатно скрнављење Борачке организације. Не смијемо нипошто дозволити да нечасни продају 28.000 наших погинулих бораца за 538.000 КМ. До нас је.

За крст часни и слободу златну!

Коментари 36
  • Generic placeholder image
    Re Neven 04.07.2022. 11:53
    A sto se tice OZN-e, to vrijeme ne proslo, inace ovi ne bi ni bili na rukovodecim polozajima. Dobili smo demokratiju, neka narod pise sta misli. Ja znam da Zivkovic i kompanija citaju svako slovo, pa bih im porucio: Ne gledajte mnogo u lonce i kuhinje, vec u svoj rad. Ako vas narod kritikuje zapitajte se, vjerovatno radite nesto (ili sve) pogresno. Nazalost, Zivkovic i njegove podguzne muve, ne da njihova sujeta, kompleksi i bolest da tako razmisljaju. Svaku kritiku vide kao direktan atak na njihove licnosti, kao da se svijet samo oko njih okrece. Jer samo mentalno poremecen covjek ne dopusta da neko izrazi svoje misljenje i ne uvazava druge jedinke iste vrste.
  • Generic placeholder image
    Re Neven 04.07.2022. 11:53
    Staro rukovodstvo je jos kako bilo izlozeno kritikama, ali su Paradjinu stitili lokalni politicari kao bijelog medvjeda. Koja god bi garnitura dosla na vlast sa njim bi napravila PAKT! Zasto ga nije promijenio Kujundzic, Savic, Kovacevic, Vukovic??? Pa lakse im je bilo da ga kupe, nego da izazivaju gnjev boraca. Sve mekusci, ovu taktiku su primjenjivali i na ostale segmente, samo licni interes i bez mnogo talasanja.
    Nije lijepo vrijedjati slazem se, ali gdje ima dima ima i vatre. Narod nesto zna. Posmatrao sam gospodju Lazarevic i njene saradnike kako se ponasaju - krajnje neozbiljno. Kao da nisu svjesni koga predstavljaju - sigurno i nisu. Vise ozbiljnosti ima u udruzenju Kolo srpskih sestara. Nisu oni dorasli svojim pozicijama i zatadatku.
  • Generic placeholder image
    Re Neven 04.07.2022. 11:52
    Kad smo vec kod 'kuhinje', iz koje kuhinje nam dolaze odluke donesene od strane trenutnog rukovodstva BO? Cim su se dokopali pozicija poceli su da favorizuju pojedine politicare. Kad kazem oni mislim da Ziku i njegove poltrone.
  • Generic placeholder image
    Budimir 02.07.2022. 21:35
    Žao mi je što u novo predratno doba čitam ovakva sr..nja od nazovi boraca ,mislim na razne komentare.
    Znam samo da treba obustaviti sve isplate ovakvim udruženjima,a onaj ko im daje pare sve ovo i radi da uništi Republiku Srpsku i ono što je ostalo.
    Sve sto je vrijedilo je pohapšeno,pobijeno ili otišlo...mislim na prave rodoljube i borce a ovo što se sad bavi boračkim populacijama je suvišno i komentirati.

  • Generic placeholder image
    Neven 02.07.2022. 20:05
    Većina komentara izražava negodovanje i oštre kritike na rad BO Pale, kao da su orkestrirani iz jedne kuhinje. Staro rukovodstvo koje je neprikosnoveno vladalo dvije decenije nije nikad bilo izloženo ovakvium kritikama, ispada da je ono radilo sve po zakonu i pravdi, ali tako nije bilo. Pogotovo pojedini komentari vrve od primitivizma, neopravdanog blaćenja novog rukovodstva bez ikakvog osnova, bitno je samo da se pljuje i negira sve što valja. Nije lijepo tračati, lagati, blatiti predsjednicu predsjedništva BO Pale. Ipak je to kćerka poginulog borca, nečija supruga i majka. Žalosno je kako se sa mržnjom iznose razne laži i neistine samo da se napakosti dotičnoj gospođi, ja kažem ne valja im posao, "mržnja je kako kiselina, ima da im pojede poganu dušu". Da sam na mjestu dotične gspođe ja bih komentatore koji pišu gadosti tužio za klevetu. Iza savko komentzatora imaju podaci ko ih je pisao, od skrivanja iza raznih pseudonima i nadimaka, nema ništa. Ozna sve dozna.
  • Generic placeholder image
    Радомир 01.07.2022. 23:47
    Мене онакви као Живковић нису водили ни у рату, неће ни у миру. За мене Борачка не постоји, а они нека тамбурају. И треба је укинути!
  • Generic placeholder image
    Mizerija 01.07.2022. 23:42
    Dajte ljudi da se organizujemo vratimo Miksajla i onu njegovu polovnjacu Pavlovicku, sve im je oprosteno.
  • Generic placeholder image
    Ziko ziko 01.07.2022. 23:14
    Pravicete vi od gline Paradzinu. Sad kad je stavio na noge organizaciju, digao spomenike svim poginulim, rijesio smjestaj za sve porodice poginulih, vi se sjetili da vi treba da vodite borce?
  • Generic placeholder image
    U pravu si Tvrtko 01.07.2022. 19:04
    I trebaju da nas ponižavaju Žike, Pere, Saše - sve kilavi Radovani i nejaki Uroši. Kad nismo u stanju da se izborimo za svoju čast i prava!
  • Generic placeholder image
    Твртко 01.07.2022. 16:22
    Е, туго моја... Од правих бораца који су нас одбранили и животе нам сачували, остадоше само интернет ратници који шкевћу по порталима... Немој да би случајно какав протест направили, на улицу изашли... Укините се сами, да се овако више не брукате, ионако сте пустили све што сте одбранили да вам дезертери и издајници узму испред носа...
  • Generic placeholder image
    Smijeniti 01.07.2022. 16:17
    A na sva zvona ste pljuvali Paradjinu i time zamlacivali borce, pogledajte malo sebe, sta ste uradili za te borce za sve ovo vrijeme sto se busate u prsa da nesto radite, sta ste uradili za porodice poginulih boraca, koliko djece je zaposleno??? Gori ste od Paradjine!
  • Generic placeholder image
    bunt 01.07.2022. 13:09
    treba javno izaci pred boracku i smjeniti ih
    nikakve skupstine odmah istjerati onu pisulju i svu svitu
  • Generic placeholder image
    Ne 01.07.2022. 12:53
    Ne gledaj mermerne ploce, zbunice te jos vise.
  • Generic placeholder image
    Питање за Јасну 01.07.2022. 12:28
    Читам коментаре и гледам колико су људи огорчени, с правом.
    Имам и ја питање за госпођу Јасну Лазаревић: Због чега живот твог оца више вриједи од живота мог, који је страдао на Требевићу? Зашто ја нисам добила понуду да радим у Борачкој Пале? Због чега си ти привилегована у односу на мене и осталу дјецу чији су родитељи дали животе у овом несретном рату? Због чега си ти привилегована у односу на породице, првенствено дјецу, бораца који су неком срећом преживјели, а борили су се од првог до посљедњег дана на првој линији фронта?
    Ипак, постоји једна разлика у односу на нас. Ја никад се не бих узели нешто што нам не припада, што нисмо заслужили, за разлику од тебе. Ти си једва дочекала да се прихватиш позиције и привилегија. Још ако је истина што људи по Палама причају да се по просторијама Борачке швалеришеш. Како можеш да спаваш и да се појавиш пред народом?
  • Generic placeholder image
    Dovla 01.07.2022. 12:10
    Lijepo sam ja rekao da je Zika svoju nogu debelo naplatio. Mi smo gori sto smo ovakvom (ne)soju dozvolili da nas vodi i predstavlja.
  • Generic placeholder image
    Sjasi Kurta da uzjase Murta 01.07.2022. 12:07
    Ovaj Zika sve kao nece nista, sve on nece funkcije, a nista ne moze da prodje bez njegovih prstiju i da ne nametne svoje kako treba uraditi, borce ni ne slusa, sluze kao paravan. Ako zaista ne zelis, odmakni se konacno, ima jos cestitih ljudi, nije boracka ni ti, ni Jasna!
  • Generic placeholder image
    Re: Uči 01.07.2022. 10:41

    Uprvu si, javno je samo ono što je upisano na mermernim pločama i Malom Zejtinliku
  • Generic placeholder image
    Ре: Соко 01.07.2022. 10:35
    А , Покрет је основан да разбије СДС на Палама . Обични сателит СНСДа. Као они су фина странка честитих чланова. Када је СДС пао, престало је и потреба за њиховим постојањем. Сада је Жика добио нови задатак да...
    Коме то није јасно или је глуп или злонамјеран
  • Generic placeholder image
    Carli 01.07.2022. 09:57
    Sit sam vala i onog nazovi profesora Sase. Ono se negdje borilo, izgleda kao pingvin sa Madagaskara, nije on pusku ni mogao nositi.
  • Generic placeholder image
    Шљиво 01.07.2022. 09:37
    Треба г*вна истјерати па нека праве ј*барник на другом мјесту. Има још угледних бораца, дајте људи да се организујемо.
  • Generic placeholder image
    Ljudi 01.07.2022. 09:28
    I ja sam čuo da su ovo dvoje u šemi. Dobro, i Mihajlo je privodio, ali bar su bile udovice.
  • Generic placeholder image
    Јакша 01.07.2022. 09:26
    Какав ли коментар на ово све има цијењени предсједник и врли борац Петар Перо Клисара?
  • Generic placeholder image
    Udarila kriza i u nase preduzece 01.07.2022. 09:24
    Zivkovicu zapelo milionce-dva da kupi jos jedan stan na primorju. Dajte ljudi da se organizijemo, on je ovu drzavu stvarao. On i niko vise!!!
  • Generic placeholder image
    ?'???????????? 01.07.2022. 08:13
    Zašto u BO nije zaposleno neko dijete poginulog borca ili ratnog vojnog invalida? Sram vas bilo, 30 godina ove porodice zive od milostinje i kako se snadju a sad pozivate na neki red, kad je vama zapelo za 538.000.
    Nece ih niko od njih dobiti, cirkus napravili od BO. Žalosno....
  • Generic placeholder image
    Soko 01.07.2022. 07:30
    Sveje to Žikina ujdurma...kako je razbio Pokret, tako će razbiti i Boračku...odbio je sve funkcije, a pita se za sve...
  • Generic placeholder image
    Uci 01.07.2022. 00:01
    Vi sto trazite javnu objavu mora da nemate ni tri razreda osnovne. Procitajte malo zakon, polako, stalozeno.
  • Generic placeholder image
    911 30.06.2022. 23:59
    Kao i uvijek kad zaškripi pozivate borce da djeluju, da ih još koji put napravite budalama.
  • Generic placeholder image
    Her Zika 30.06.2022. 23:56
    Zalite se sad onom koji je razdor i zapoceo.
  • Generic placeholder image
    Aferim 30.06.2022. 23:53
    Ko vas zavadi? Lični interesi. Sram vas bilo!
  • Generic placeholder image
    Jasna i Saša 30.06.2022. 23:36
    Napravili ste od Boračke kupleraj, sramota, gori ste od Parađine.
  • Generic placeholder image
    Tuga 30.06.2022. 23:27
    I ovo novo rukovodstvo je totalno izgubilo kredibilitet kod boraca, i vas su ljudi procitali da i vi gledate samo licne interese. Koliko se boraca okupilo za Vidovdan. Tuga! Smijurija sta radite tim ljudima i kako nad njima skupljate bodove.
  • Generic placeholder image
    Goksi 30.06.2022. 21:45
    Isti ste kao paradjina,sramota ste boraca.Dok je vas takvih,borci nece imati za kifle a politicari ce imati 7000 platu.
  • Generic placeholder image
    Pale 30.06.2022. 17:52
    Podrzavam ,,Javno objaviti,,.
    Neka paljanska BO objavi imena i tako prva da primjer transparentnosti u radu.
  • Generic placeholder image
    Niko bitan. 30.06.2022. 17:46
    Sram vas bilo
  • Generic placeholder image
    Јавно објавити 30.06.2022. 17:34
    Нека све борачке организације, па и паљанска јавно објаве списак бораца са јасном наведеним периодом проведеним у ВРС. Што се то крије?
  • Generic placeholder image
    ???? 30.06.2022. 16:18
    U ovoj borackoj organizaciji boraca najmanje, kad se sta obiljezava borci koji su bili u rovu se ne zovu jer bi mogli upitati nesto na sta ovi sto su u borackoj organizaciji nece imati odgovora, boraca se samo sjetite pred izbore tada su vampuna usta boraca, a kd prodju izbori ti istovborci kao da ne postoje... Tuzno je to...
Повезане вијести
Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због дола...
У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања" У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања"
У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 26m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    19h 59m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    19h 40m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    6h 40m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    4h 30m
    0