Борачка организација општине Соколац обиљежила крсну славу - Митровдан

08.11.2019. 12:31
0

Парастосом за погинуле борце Војске Републике Српске на централном спомен-обиљежју у Сокоцу почело је обиљежавање Митровдана - крсне славе Борачке организације.

Обиљежавању славе у Сокоцу присуствовали су представници града Источно Сарајево, локалне заједнице, представници организација проистеклих из рата, породице погинулих бораца, као и бивши војници из Сарајевско-романијске регије.

Предсједник Скупштине Борачке организације општине Соколац и предсједник Одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије, Жељко Лалић, нагласио је да је обавеза свих да чувају Републику Српску, али и да се сјећају оних који су дали своје животе за њу.

-На овај дан се посебно морамо сјетити људи који и данас воде битку за Републику Српску, наших команданата који труну по свјетским казаматима. Ево, данас смо послали и једну поздравну поруку нашим комадантима, да их не заборављамо и надамо се да ћемо их убрзо дочекати - рекао је Лалић.

Мико Кошарац из села Луке код Илијаша који је у рату изгубио два сина истиче да је положај породица погинулих тежак али и напомиње да цијело друштво мора повести више рачуна о борачкој популацији.

Слика

-Добро је што се овакви догађаји и даље одржавају. Како видимо сви обећавају повећање плата и пензија, али борце, инвалиде и породице погинулих нико није ни једном поменуо - истакао је Кошарац.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, истиче да ова локална заједница помаже борачку популацију у границама својих могућности.

-Највећи број породица погинулих је стамбено збринуто, када је у питању лијечење ратних војник инвалида локална заједница је увијек на услузи, помагали смо и у школовању дјеце погинулих бораца од којих је већина сада завршила школовање - рекао је Бјелица.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Спортисти Сокоца играју за Ивану Бјелогрлић
“Те ријеке су наши бисери” – У Сокоцу протест због градње мини хидро-електрана
Пацијенти ослобођени плаћања од данас могу да се вакцинишу против грипа
Најчитаније
 • Идејни пројекат Средњошколског центра Источна Илиџа
  21.11.2019
  0
 • Шокантни призори третмана дјеце из Завода у Пазарићу (ВИДЕО)
  20.11.2019
  2
 • Мелиса рањена на путу ка послу, мотив још непознат
  20.11.2019
  0
 • Настављају се проблеми са водоснабдијевањем у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи
  20.11.2019
  0
 • Предузетник из БиХ тужио Фолксваген, тражи брдо пара
  21.11.2019
  0