Boračka organizacija opštine Sokolac obilježila krsnu slavu - Mitrovdan

08.11.2019. 12:31
0
IZVOR: Katera

Parastosom za poginule borce Vojske Republike Srpske na centralnom spomen-obilježju u Sokocu počelo je obilježavanje Mitrovdana - krsne slave Boračke organizacije.

Obilježavanju slave u Sokocu prisustvovali su predstavnici grada Istočno Sarajevo, lokalne zajednice, predstavnici organizacija proisteklih iz rata, porodice poginulih boraca, kao i bivši vojnici iz Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Sokolac i predsjednik Odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, Željko Lalić, naglasio je da je obaveza svih da čuvaju Republiku Srpsku, ali i da se sjećaju onih koji su dali svoje živote za nju.

-Na ovaj dan se posebno moramo sjetiti ljudi koji i danas vode bitku za Republiku Srpsku, naših komandanata koji trunu po svjetskim kazamatima. Evo, danas smo poslali i jednu pozdravnu poruku našim komadantima, da ih ne zaboravljamo i nadamo se da ćemo ih ubrzo dočekati - rekao je Lalić.

Miko Košarac iz sela Luke kod Ilijaša koji je u ratu izgubio dva sina ističe da je položaj porodica poginulih težak ali i napominje da cijelo društvo mora povesti više računa o boračkoj populaciji.

Slika

-Dobro je što se ovakvi događaji i dalje održavaju. Kako vidimo svi obećavaju povećanje plata i penzija, ali borce, invalide i porodice poginulih niko nije ni jednom pomenuo - istakao je Košarac.

Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, ističe da ova lokalna zajednica pomaže boračku populaciju u granicama svojih mogućnosti.

-Najveći broj porodica poginulih je stambeno zbrinuto, kada je u pitanju liječenje ratnih vojnik invalida lokalna zajednica je uvijek na usluzi, pomagali smo i u školovanju djece poginulih boraca od kojih je većina sada završila školovanje - rekao je Bjelica.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    16h 45m
    5
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    19m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    19h 28m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    14h 20m
    6
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    23h 13m
    0