Борци се осјећају превареним због најављене помоћи (ВИДЕО)

26.04.2021. 20:15
7
ИЗВОР: БН ТВ

Ресорни министар каже да је овај јавни позив расписан почетком априла, док је предсједник СНСД-а дан раније рекао да се борци ове седмице могу пријавити за помоћ. У међувремену на мјестима за пријаву потпуно другачије информације. Све то је изазвало забуну и гужве испред просторија општинских и градских борачких канцеларија.

Након задужења Републике Српске од скоро 600 милиона марака на Лондонској берзи, предсједник СНСД-а Милорад Додик је најавио да ће сви пензионери добити једнократну помоћ од 80 марака, односно 50 марака за оне који имају пензију већу од 415 марака.

Најављена је и помоћ за све борце од прве до пете категорије који су незапослени или имају примања мања од 500 марака. Ипак, након прес конференције се испоставило да то уопште није тако како је најавио Додик и да ће многи остати без најављене помоћи.

На прес конференцији СНСД-а је најављена помоћ за све борце од прве до пете категорије, који не раде или имају примања мања од 500 марака. Међутим, из ресорног министарства поручују да се помоћ односи на социјално-угрожене борце, а представљени су и додатни услови из којих је јасно да многи борци који су очекивали једнократну помоћ од стотину марака, исту неће добити.

Ресорни министар каже да је овај јавни позив расписан почетком априла, док је предсједник СНСД-а дан раније рекао да се борци ове седмице могу пријавити за помоћ. У међувремену на мјестима за пријаву потпуно другачије инфомрације. Све то је изазвало забуну и гужве испред просторија општинских и градских борачких канцеларија.

Борци у Републици Српској су на самом дну, а прво најављена помоћ, а онда испостављени додатни услови показује да већина бораца помоћ неће ни добити, упозоравају из Странке социјалне сигурности српских бораца и додају да се на овај начин само скреће пажња са њиховог захтјева да се побољша статус свих бораца.

Већина грађана Републике Српске сматра да је једнократна помоћ недовољна и да представља понижење пензионера и бораца.

Огроман број бораца и пензионера у Републици Српској се годинама сусреће са небригом државе, па многи због прениских примања не успијевају да нађу средства ни за основне животне потребе.

Видео: БН ТВ

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Sinovi srpske 27.04.2021. 11:59
    Najmladji pripadnici Vrs su opet izigrani, i mozda ih se sjete kad bude trebalo neku statistiku ganjati il kakav orden sebi zakaciti.
    Pu sram Vas bilo!
  • Generic placeholder image
    Ja 27.04.2021. 11:30
    Diskriminacija boraca Vrs ostalih kategorija medju kojima su najmladji borci ,osim mladosti uzeli ste zdravlje a sad su diskriminisani oduzimanjem i te mizerije.
  • Generic placeholder image
    gago 27.04.2021. 09:28
    Ако сам добро схватио, право на једнократну помоћ имају само демобилисани борци ВРС млађи од 60 година! Невиђена спрдња ...
  • Generic placeholder image
    gago 27.04.2021. 09:07
    Невиђена спрдња бирократије са онима који су створили РС и услове за њихово добро ухлебљење. Не чуди с обзиром на познат статус Солунаца у краљевини Југославији. Мора се традиција наставити ...
  • Generic placeholder image
    my name 27.04.2021. 07:33
    Moj narode,nije nam kriv Mile! Nisu problem Izbori! Ovdje je najveci problem sto imamo puno PAPAKA i PRELETACA,a oni gledaju samo svoj interes,znali neko koliko ih je od 2014 godine?Oni cine vecinu u poziciji.A Mile nije ni papak ni preletac.
  • Generic placeholder image
    Хаџи Драган 26.04.2021. 22:57
    Миле - крокодил лопов и преварант ..понижавање робова !!!
  • Generic placeholder image
    Draga 26.04.2021. 21:29
    Sramota,neka Savcic izadje u medije i jasno kaze kako ce se isplacivati 100KM. Zar je problem da borci koji primaju mjesecni dodatak od 70KM uz njega dobiju i ovih 100KM,a oni koji primaju godisnji da dobiju prema spisku za primanje godisnjeg dodatka u toku sedmice na kucne adrese.Velike li filozofije ako samo ima iskrene zelje i ako ovo nije prevara.Ako jeste dobro zapamtiti do oktobra 2022.
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    4h 30m
    0
  • Партизан мијења име!
    21h 25m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    4h 37m
    1
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    23h 32m
    3
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    4h 46m
    0