Бореновић реизабран за предсједника ПДП-а

28.09.2019. 17:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Бранислав Бореновић нови је, стари, предсједник ПДП. Бореновић, који није имао противкандидата, реизабран је са 342 гласа ЗА и шест против на 9. Сабору странке у Бањалуци, којем је присуствовао велики број високих функционера, чланова и симпатизера ове партије, те бројни гости, међу којима су били и шеф посланичког клуба СНС Александар Мартиновић и лидер демократа Црне Горе Алекса Бечић.

На Сабору су изабрани и чланови Главног и Надзорног одбора, те чланови статутарне комисије и двије декларације – Декларација о локалној самоуправи и Декларација за период 2019-2039. На Сабору нису именовани потпредсједници странке, већ ће њихова имена бити позната након сједнице новоименованог Главног одбора ПДП.

Слика

Бореновић се захвалио делегатима на реизбору и истакао да је част, привилегија, као и обавеза бити предсједник ПДП.

– Хвала вам на шанси коју сте ми дали да у наредне четири године урадимо оно што смо зацртали. Оно сто ПДП данас ради заиста је новина – истакао је Бореновић.

Он је обећао да це ПДП у наредне четири године уцинити све што може да постане јос снажнија странка и покретач економских, социјалних и политичких реформи.

– Желимо оснажити Републику Српску, којој је мјесто у Европи. БиХ је српска, колико и бошњачка и хрватска и хоћемо да се питамо у њој – истакао је Бореновић.

Коментари 0
Повезане вијести
Бореновић: Подршка Маринку Божовићу за начелника Источне Илиџе Бореновић: Подршка Маринку Божовићу за начелника Источне Илиџе
Бореновић: „МУП Српске да ријеши случај напада на Новаковића“ Бореновић: „МУП Српске да ријеши случај напада на Новаковића“
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    20h 50m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    18h 59m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    7h 40m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    2h 25m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    5h 26m
    0