Борку Бабаљу из Требиња награда у Лас Вегасу за нову иновацију

27.09.2023. 18:05
0
ИЗВОР: trebinjelive.info

Члан Удружења иноватора источне Херцеговине Борко Бабаљ добитник је златне медаље за иновацију „чаша-флаша“, диплома „Звијезда Лас Вегаса“ („Star of Las Vegas“) и почасне дипломе „мајстор иновације“ на Сајму иноватора у Лас Вегасу.

Њему је ово 70. међународна награда.

Према ријечима Бабаља, ради се о ранијој иновацији, али је урадио накнадно модернији прототип.

- Производ је изузетно комерцијалан и може се користити и као чаша и као флаша до пола литра, за разне намјене и од различитог материјала. Надам се да ће велики произвођачи пића увидјети потенцијал моје иновације, у широкој комерцијалној примијени - каже Бабаљ, који је за овај изум вишеструко награђен на међународним такмичењима од Европе и Азије до Африке и сада Америке.

Слика

Фото: trebinjelive.info

У наредна три мјесеца иновација ће бити представљена у још шест градова САД – Сан Франциску, Бостону, Чикагу, Њујорку, Лос Анђелесу и Сијетлу.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 16m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 0m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 5m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 9m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 36m
    0