Borku Babalju iz Trebinja nagrada u Las Vegasu za novu inovaciju

27.09.2023. 18:05
0
IZVOR: trebinjelive.info

Član Udruženja inovatora istočne Hercegovine Borko Babalj dobitnik je zlatne medalje za inovaciju „čaša-flaša“, diploma „Zvijezda Las Vegasa“ („Star of Las Vegas“) i počasne diplome „majstor inovacije“ na Sajmu inovatora u Las Vegasu.

Njemu je ovo 70. međunarodna nagrada.

Prema riječima Babalja, radi se o ranijoj inovaciji, ali je uradio naknadno moderniji prototip.

- Proizvod je izuzetno komercijalan i može se koristiti i kao čaša i kao flaša do pola litra, za razne namjene i od različitog materijala. Nadam se da će veliki proizvođači pića uvidjeti potencijal moje inovacije, u širokoj komercijalnoj primijeni - kaže Babalj, koji je za ovaj izum višestruko nagrađen na međunarodnim takmičenjima od Evrope i Azije do Afrike i sada Amerike.

Slika

Foto: trebinjelive.info

U naredna tri mjeseca inovacija će biti predstavljena u još šest gradova SAD – San Francisku, Bostonu, Čikagu, Njujorku, Los Anđelesu i Sijetlu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 27m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 29m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 22m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 27m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 30m
    1