БОРС усвојио одлуку о повећању борачког додатка

24.12.2021. 21:18
1
ИЗВОР: СРНА

Предсједништво Борачке организације Републике Српске (БОРС) донијело је одлуку о повећању мјесечног борачког додатка на пет КМ по мјесецу учешћа у рату, изјавио је вечерас предсједник Предсједништва Александар Савић.

- Претпостављам да је тешко да надлежно министарство обезбиједи 133 милиона КМ да би се ово финансирало према захтјеву, али вјерујем да ће постепеним повећањем у току године то и успјети - рекао је Савић новинарима у Вишеаграду.

Он је напоменуо да су у претходним мјесецима донијели одлуке које је подржало ресорно министарство да 9.500 бораца који се налазе на бироу добију мјесечни борачки додатак у односу на мјесеце које су провели у зони борбених дејстава.

- Министарство је такође прихватило наш захтјев за 1.128 бораца који се налазе у Федерацији БиХ да добију борачки додатак. У приједлогу смо, који ће вјероватно бити прихваћен, да око 3.000 бораца који имају 65 година, а немају никаквих примања добију најмањи лични доходак у висини од 206 КМ, односно са новим повећањем 219 КМ - истакао је Савић.

Он је рекао да, осим поменутих, постоје још неке мјере за побољшање статуса борачке популације.

- Ова година треба бити година борбе за бољи статус бораца, јер они то заиста заслужују. Ако је 30 година велики јубилеј Републике Српске, онда треба бити и јубилеј борачке популације - истакао је Савић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Borac I kateg. 25.12.2021. 11:37
    Ja šta nam rade ovi naši takozvane vodje. Pa svaki pametan čovjek zna da to ova vlada nemoze ispoštovati. Nije da nemoze nego i neće. Sve su oni u dogovoru. Pa samo zamislite da su povećali borački za osam feninga za mjesec proveden u rovu. Gade mi se i jedni i drugi kako zamajavaju borce.
    Fuj fukare jedne.
Повезане вијести
Обиљежавање Дана бораца и Борачке организације Републике Српске Обиљежавање Дана бораца и Борачке организације Републике Српске
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 14m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    13h 29m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 4m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    11h 51m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    19h 2m
    0