BORS usvojio odluku o povećanju boračkog dodatka

24.12.2021. 21:18
1
IZVOR: SRNA

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) donijelo je odluku o povećanju mjesečnog boračkog dodatka na pet KM po mjesecu učešća u ratu, izjavio je večeras predsjednik Predsjedništva Aleksandar Savić.

- Pretpostavljam da je teško da nadležno ministarstvo obezbijedi 133 miliona KM da bi se ovo finansiralo prema zahtjevu, ali vjerujem da će postepenim povećanjem u toku godine to i uspjeti - rekao je Savić novinarima u Višeagradu.

On je napomenuo da su u prethodnim mjesecima donijeli odluke koje je podržalo resorno ministarstvo da 9.500 boraca koji se nalaze na birou dobiju mjesečni borački dodatak u odnosu na mjesece koje su proveli u zoni borbenih dejstava.

- Ministarstvo je takođe prihvatilo naš zahtjev za 1.128 boraca koji se nalaze u Federaciji BiH da dobiju borački dodatak. U prijedlogu smo, koji će vjerovatno biti prihvaćen, da oko 3.000 boraca koji imaju 65 godina, a nemaju nikakvih primanja dobiju najmanji lični dohodak u visini od 206 KM, odnosno sa novim povećanjem 219 KM - istakao je Savić.

On je rekao da, osim pomenutih, postoje još neke mjere za poboljšanje statusa boračke populacije.

- Ova godina treba biti godina borbe za bolji status boraca, jer oni to zaista zaslužuju. Ako je 30 godina veliki jubilej Republike Srpske, onda treba biti i jubilej boračke populacije - istakao je Savić.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Borac I kateg. 25.12.2021. 11:37
    Ja šta nam rade ovi naši takozvane vodje. Pa svaki pametan čovjek zna da to ova vlada nemoze ispoštovati. Nije da nemoze nego i neće. Sve su oni u dogovoru. Pa samo zamislite da su povećali borački za osam feninga za mjesec proveden u rovu. Gade mi se i jedni i drugi kako zamajavaju borce.
    Fuj fukare jedne.
Povezane vijesti
U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca
Obilježavanje Dana boraca i Boračke organizacije Republike Srpske Obilježavanje Dana boraca i Boračke organizacije Republike Srpske
Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    2h 55m
    6
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 51m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 36m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 35m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 47m
    0