Бошковић: За сада нема позитивних на вирус корона

22.03.2020. 17:10
0
ИЗВОР: Срна

У Болници "Србија" у Источном Сарајеву за сада нема пацијената заражених вирусом корона, рекао је Срни портпарол ове здравствене установе Далибор Бошковић.
- Имамо довољно лијекова и што се тиче нашег особља и саме болнице, ми смо сви спремни. Имамо додатне просторије за изолацију пацијената - истакао је Бошковић.

Он је напоменуо да су испред комплекса болнице постављени контејнери у којима ће бити вршен основни преглед свих посјетилаца с циљем спречавања уласка вируса корона у болницу и заштите медицинског особља и пацијената који се тренутно лијече.

- Тријажни пунк од сутра ујутро би требало да буде у функцији, а ту ће се узимати основни подаци, мјерити темепартура посјетиоцима бесконтактним топломјером, узимати одређена епидемиолошка анамнеза и на тај начин видјети да ли пацијенти треба да се упуте на инфективну клинику или не - истакао је Бошковић.

Он је додао да ће у контролном пункту дежурати љекар и медицинска сестра.

Коментари 0
Повезане вијести
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    12h 19m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    12h 51m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    8h 2m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    13h 0m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    16h 7m
    0