Божовић и Аврам у посјети Kантоналнoм заводу за заштиту културно-историјског и природног насљеђа у Сарајеву

31.03.2022. 09:25
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Маринко Божовић и начелник Одељења за финансије Зоран Аврам јуче су посјетили Кантонални завод за заштиту културно-историјског и природног насљеђа у Сарајеву и разговарали са директором Завода, Борисом Трапаром.

Разговор са овим младим и успјешним човјеком, који је своје образовање започео у Источној Илиџи, а наставио на најпрестижнијим свјетским универзитетима, отворио је могућности за даљу сарадњу на пољу културе, умјетности и очувања баштине и споменика.

Слика

Међу бројним истакнутим наградама у кабинету Бориса Трапаре, архитекте и историчара архитектуре, налази се и значка Општине Источна Илиџа, која, како је истакао г. Трапара, за њега има и посебан значај.

- Борис је наш велики пријатељ, а такође и један изузетно успјешан, млади човјек који је имао огромну жељу да учи и да напредује и та жеља га је одвела пут Париза и бројних европских престоница, где је стекао два доктората и усавршавао се у области историје и архитектуре. Сигуран сам да ће у времену које је испред нас Борис бити неко ко ће дати свој допринос развоју културе у Источној Илиџи - закључио је начелник Божовић послије одржаног састанка.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 41m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 37m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 41m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 34m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 25m
    0