Božović i Avram u posjeti Kantonalnom zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa u Sarajevu

31.03.2022. 09:25
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Marinko Božović i načelnik Odeljenja za finansije Zoran Avram juče su posjetili Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa u Sarajevu i razgovarali sa direktorom Zavoda, Borisom Traparom.

Razgovor sa ovim mladim i uspješnim čovjekom, koji je svoje obrazovanje započeo u Istočnoj Ilidži, a nastavio na najprestižnijim svjetskim univerzitetima, otvorio je mogućnosti za dalju saradnju na polju kulture, umjetnosti i očuvanja baštine i spomenika.

Slika

Među brojnim istaknutim nagradama u kabinetu Borisa Trapare, arhitekte i istoričara arhitekture, nalazi se i značka Opštine Istočna Ilidža, koja, kako je istakao g. Trapara, za njega ima i poseban značaj.

- Boris je naš veliki prijatelj, a takođe i jedan izuzetno uspješan, mladi čovjek koji je imao ogromnu želju da uči i da napreduje i ta želja ga je odvela put Pariza i brojnih evropskih prestonica, gde je stekao dva doktorata i usavršavao se u oblasti istorije i arhitekture. Siguran sam da će u vremenu koje je ispred nas Boris biti neko ko će dati svoj doprinos razvoju kulture u Istočnoj Ilidži - zaključio je načelnik Božović poslije održanog sastanka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 14m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 21m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 3m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 41m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 13m
    0