Божовић: „Нема индиција да би се било какав проблем у школама у Источној Илиџи могао десити“

16.05.2023. 09:15
0
ИЗВОР: katera.news

Радни састанак Форума за безбједност заједнице Источна Илиџа одржан је данас у просторијама ове општине.

Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, рекао је, осврћући се на трагичне догађаје у Србији, да је стање опште безбједност у овој локалној заједници на задовољавајућем нивоу.

- У овом моменту не постоје никакве индиције да би се било какав проблем у оквиру ове три основне и Средњошколског центра „Источна Илиџа“ могао десити - навео је он.

Према његовим ријечима, данашњи форум је сазван превентивно, да би директори основних школа и Средњошколског центра, педагози, психолози, те представници Центра за ментално здравље Дома здравља дали препоруке о активностима које би локална заједница требало да превентивно реализује.

- Требали би да нас упуте о превентивним активностима, као и да ли су то одређене врсте едукација или мало већа сарадња са одређеним институцијама које у овом моменту треба да одраде свој посао, као што су наставници и наставни кадар, менаџмент школа и припадници Министарстава унутрашњих послова Републике Српске, прије свега Полицијска станица Источна Илиџа – рекао је Божовић.

Како истиче, полицијска станица која се бави безбједношћу саобраћаја на територији града Источно Сарајево у овом моменту ради добар посао, а присуство полиције је на задовољавајућем нивоу у кругу школа.

- На неки начин, још више ћемо тражити присуство полиције, те можда, са неким закључцима ићи и у промјену неких законских рјешења која би требало у овом моменту, према нашем мишљењу, да дају много већа овлаштења наставницима и наставном кадру у процесу едукације наших најмлађих суграђана – рекао је Божовић.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Божовић се осврнуо и на падавине које су захватиле Републику Српску, те истакао да грађани Источне Илиџе тренутно немају разлога за бригу.

- Нивои Касиндолске, те ријека Тилава и Жељезница нису на нивоу који би био паљење црвеног аларма када су у питању поплаве. Све ствари које су превентивно рађене послије 2021. године омогућиле су да у ово моменту не постоји опасност и пријетња од поплава за становнике општине Источна Илиџа. Наше службе, комунална предузећа и Цивилна заштита су у стању приправости – закључио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 34m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 9m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 17m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 8m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 35m
    0