Божовић: „Нема индиција да би се било какав проблем у школама у Источној Илиџи могао десити“

16.05.2023. 09:15
0
ИЗВОР: katera.news

Радни састанак Форума за безбједност заједнице Источна Илиџа одржан је данас у просторијама ове општине.

Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, рекао је, осврћући се на трагичне догађаје у Србији, да је стање опште безбједност у овој локалној заједници на задовољавајућем нивоу.

- У овом моменту не постоје никакве индиције да би се било какав проблем у оквиру ове три основне и Средњошколског центра „Источна Илиџа“ могао десити - навео је он.

Према његовим ријечима, данашњи форум је сазван превентивно, да би директори основних школа и Средњошколског центра, педагози, психолози, те представници Центра за ментално здравље Дома здравља дали препоруке о активностима које би локална заједница требало да превентивно реализује.

- Требали би да нас упуте о превентивним активностима, као и да ли су то одређене врсте едукација или мало већа сарадња са одређеним институцијама које у овом моменту треба да одраде свој посао, као што су наставници и наставни кадар, менаџмент школа и припадници Министарстава унутрашњих послова Републике Српске, прије свега Полицијска станица Источна Илиџа – рекао је Божовић.

Како истиче, полицијска станица која се бави безбједношћу саобраћаја на територији града Источно Сарајево у овом моменту ради добар посао, а присуство полиције је на задовољавајућем нивоу у кругу школа.

- На неки начин, још више ћемо тражити присуство полиције, те можда, са неким закључцима ићи и у промјену неких законских рјешења која би требало у овом моменту, према нашем мишљењу, да дају много већа овлаштења наставницима и наставном кадру у процесу едукације наших најмлађих суграђана – рекао је Божовић.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Божовић се осврнуо и на падавине које су захватиле Републику Српску, те истакао да грађани Источне Илиџе тренутно немају разлога за бригу.

- Нивои Касиндолске, те ријека Тилава и Жељезница нису на нивоу који би био паљење црвеног аларма када су у питању поплаве. Све ствари које су превентивно рађене послије 2021. године омогућиле су да у ово моменту не постоји опасност и пријетња од поплава за становнике општине Источна Илиџа. Наше службе, комунална предузећа и Цивилна заштита су у стању приправости – закључио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић угостио побједнике такмичења у познавању Црвеног крста Божовић угостио побједнике такмичења у познавању Црвеног крста
Божовић: Истинска жртва да се не девалвира неким лажним скуповима „граничара“ Божовић: Истинска жртва да се не девалвира неким лажним скуповима „граничара“
Позив заинтересованим власницима непокретности на подручју сјеверозападно од Мотела „Вељине“ до Улице Иве Андрића Позив заинтересованим власницима непокретности на подручју сјеверозападно од Мотела „Вељин...
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  8h 28m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  4h 35m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  6h 42m
  8
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  8h 33m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  8h 40m
  1