Božović: „Nema indicija da bi se bilo kakav problem u školama u Istočnoj Ilidži mogao desiti“

16.05.2023. 09:15
0
IZVOR: katera.news

Radni sastanak Foruma za bezbjednost zajednice Istočna Ilidža održan je danas u prostorijama ove opštine.

Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, rekao je, osvrćući se na tragične događaje u Srbiji, da je stanje opšte bezbjednost u ovoj lokalnoj zajednici na zadovoljavajućem nivou.

- U ovom momentu ne postoje nikakve indicije da bi se bilo kakav problem u okviru ove tri osnovne i Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ mogao desiti - naveo je on.

Prema njegovim riječima, današnji forum je sazvan preventivno, da bi direktori osnovnih škola i Srednjoškolskog centra, pedagozi, psiholozi, te predstavnici Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja dali preporuke o aktivnostima koje bi lokalna zajednica trebalo da preventivno realizuje.

- Trebali bi da nas upute o preventivnim aktivnostima, kao i da li su to određene vrste edukacija ili malo veća saradnja sa određenim institucijama koje u ovom momentu treba da odrade svoj posao, kao što su nastavnici i nastavni kadar, menadžment škola i pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske, prije svega Policijska stanica Istočna Ilidža – rekao je Božović.

Kako ističe, policijska stanica koja se bavi bezbjednošću saobraćaja na teritoriji grada Istočno Sarajevo u ovom momentu radi dobar posao, a prisustvo policije je na zadovoljavajućem nivou u krugu škola.

- Na neki način, još više ćemo tražiti prisustvo policije, te možda, sa nekim zaključcima ići i u promjenu nekih zakonskih rješenja koja bi trebalo u ovom momentu, prema našem mišljenju, da daju mnogo veća ovlaštenja nastavnicima i nastavnom kadru u procesu edukacije naših najmlađih sugrađana – rekao je Božović.

Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Božović se osvrnuo i na padavine koje su zahvatile Republiku Srpsku, te istakao da građani Istočne Ilidže trenutno nemaju razloga za brigu.

- Nivoi Kasindolske, te rijeka Tilava i Željeznica nisu na nivou koji bi bio paljenje crvenog alarma kada su u pitanju poplave. Sve stvari koje su preventivno rađene poslije 2021. godine omogućile su da u ovo momentu ne postoji opasnost i prijetnja od poplava za stanovnike opštine Istočna Ilidža. Naše službe, komunalna preduzeća i Civilna zaštita su u stanju pripravosti – zaključio je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    21h 36m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    7h 35m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    6h 2m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    7h 54m
    0
  • "Kad ti život stvori hiljadu razloga za plakanje, ti mu pokaži hiljadu razloga za osmijeh!"
    8h 52m
    1