Божовић: Очекујемо да ће обећана помоћ бити ускоро реализована

07.11.2021. 10:56
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић захвалио је свим привредним колективима који су током бујица и поплава на подручју ове општине помогли да штете не буду много веће, као и премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу за одржан састанак у Источном Сарајеву и за обећања која би у релативно брзом року требала да буду реализована.

- Захвалио бих свим привредним колективима који су изашли у сусрет општини Источна Илиџа, општинској Цивилној заштити јер смо ангажовали сву механизацију која је била на располагању. Сигурно је да би штете у вези са ријеком Жељезницом и Касиндолском ријеком биле много веће. Ова екипа је заједно са Републичком цивилном заштитом и општинском урадила велики посао - рекао је Божовић новинарима након састанка са Вишковићем.

Божовић је напоменуо да ће и даље ноћи протицати у дежурству, као и да је за сутра, 8. новембар, најављена велика количина падавина.

- Уколико то буде дочекано адекватно успјећемо да смањимо штету. На нама је да заједно са представницима Владе саберемо све што је направљено од штете на индивидуалним објектима и то покушамо људима санирати и помоћи - рекао је Божовић.

Он је као круцијално питање издвојио корито ријеке Жељезнице на којем треба радити у наредном периоду.

- Ево већ посљедња три мјесеца радимо пројекат обалоутврде од међуентитетске линије до моста Ратко Мочевић. Имамо пројекат и надам се да ће се приоритети промијенити и ови пројекти доћи у приоритете да у наредном периоду не бисмо имали сличних проблема - рекао је Божовић.

Божовић је још једном захвалио свим грађанима и привредним колективима који су узели учешће и који су дали камење, камионе, багере и помогли да ова локална заједница у оваквој ситуацији извуче максимум, напоменувши да су се у датом стању морали редати приоритети јер се није могло стићи на свако мјесто.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 53m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 8m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 59m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 26m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 18m
    0