Božović: Očekujemo da će obećana pomoć biti uskoro realizovana

07.11.2021. 10:56
0
IZVOR: SRNA

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović zahvalio je svim privrednim kolektivima koji su tokom bujica i poplava na području ove opštine pomogli da štete ne budu mnogo veće, kao i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću za održan sastanak u Istočnom Sarajevu i za obećanja koja bi u relativno brzom roku trebala da budu realizovana.

- Zahvalio bih svim privrednim kolektivima koji su izašli u susret opštini Istočna Ilidža, opštinskoj Civilnoj zaštiti jer smo angažovali svu mehanizaciju koja je bila na raspolaganju. Sigurno je da bi štete u vezi sa rijekom Željeznicom i Kasindolskom rijekom bile mnogo veće. Ova ekipa je zajedno sa Republičkom civilnom zaštitom i opštinskom uradila veliki posao - rekao je Božović novinarima nakon sastanka sa Viškovićem.

Božović je napomenuo da će i dalje noći proticati u dežurstvu, kao i da je za sutra, 8. novembar, najavljena velika količina padavina.

- Ukoliko to bude dočekano adekvatno uspjećemo da smanjimo štetu. Na nama je da zajedno sa predstavnicima Vlade saberemo sve što je napravljeno od štete na individualnim objektima i to pokušamo ljudima sanirati i pomoći - rekao je Božović.

On je kao krucijalno pitanje izdvojio korito rijeke Željeznice na kojem treba raditi u narednom periodu.

- Evo već posljednja tri mjeseca radimo projekat obaloutvrde od međuentitetske linije do mosta Ratko Močević. Imamo projekat i nadam se da će se prioriteti promijeniti i ovi projekti doći u prioritete da u narednom periodu ne bismo imali sličnih problema - rekao je Božović.

Božović je još jednom zahvalio svim građanima i privrednim kolektivima koji su uzeli učešće i koji su dali kamenje, kamione, bagere i pomogli da ova lokalna zajednica u ovakvoj situaciji izvuče maksimum, napomenuvši da su se u datom stanju morali redati prioriteti jer se nije moglo stići na svako mjesto.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    14h 50m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    14h 6m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    11h 22m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    9h 44m
    0
  • Danas Markovdan
    18h 32m
    0