Божовић осудио иживљивање над имовином града Источно Сарајево

23.08.2023. 16:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да осуђује иживљавање над имовином града Источно Сарајево и додао да очекује да надлежни органи пронађу ауторе увредљивих садржаја којима су ишаране табле добродошлице у Источно Сарајево.

- Код нас је то у овом случају табла добродошлице, а у другим крајевима БиХ су угрожени животи повратника српске националности - рекао је Божовић Срни.

Он је нагласио да је подизање тензија у БиХ, нарочито националних, постало правило посљедњих година.

Божовић је истакао да очекује да надлежни органи пронађу починиоце овог дјела и по закону процесуирају.

- То би управо требао бити предмет шире расправе о дефинисању казни које би биле највеће могуће за ширење мржње на овакав начин - додао је Божовић.

Он је подсјетио да су причу о таблама на улазу у два града започели из Сарајева постављањем табли о опсади, а наставио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, у чему га Божовић апсолутно подржава.

- Ми имамо најмање двије истине о сваком догађају у посљедњих 30 година, али је најбитније да се сазна истина о жртви коју су платили сарајевски Срби за стварање Републике Српске и мир у БиХ - поручио је Божовић.

Табла добродошлице са натписом "Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево", у општини Источна Илиџа ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог, и са "Алаху екбер".

На табли постављеној у Равногорској улици је написано и "Србе на врбе", као и "Мрш из Босне".

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 27m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 11m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 56m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 55m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 1m
    0