Božović osudio iživljivanje nad imovinom grada Istočno Sarajevo

23.08.2023. 16:58
0
IZVOR: srna.rs

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da osuđuje iživljavanje nad imovinom grada Istočno Sarajevo i dodao da očekuje da nadležni organi pronađu autore uvredljivih sadržaja kojima su išarane table dobrodošlice u Istočno Sarajevo.

- Kod nas je to u ovom slučaju tabla dobrodošlice, a u drugim krajevima BiH su ugroženi životi povratnika srpske nacionalnosti - rekao je Božović Srni.

On je naglasio da je podizanje tenzija u BiH, naročito nacionalnih, postalo pravilo posljednjih godina.

Božović je istakao da očekuje da nadležni organi pronađu počinioce ovog djela i po zakonu procesuiraju.

- To bi upravo trebao biti predmet šire rasprave o definisanju kazni koje bi bile najveće moguće za širenje mržnje na ovakav način - dodao je Božović.

On je podsjetio da su priču o tablama na ulazu u dva grada započeli iz Sarajeva postavljanjem tabli o opsadi, a nastavio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, u čemu ga Božović apsolutno podržava.

- Mi imamo najmanje dvije istine o svakom događaju u posljednjih 30 godina, ali je najbitnije da se sazna istina o žrtvi koju su platili sarajevski Srbi za stvaranje Republike Srpske i mir u BiH - poručio je Božović.

Tabla dobrodošlice sa natpisom "Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", u opštini Istočna Ilidža išarana je danas uvredljivim sadržajem upućenim Srbima, između ostalog, i sa "Alahu ekber".

Na tabli postavljenoj u Ravnogorskoj ulici je napisano i "Srbe na vrbe", kao i "Mrš iz Bosne".

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    17h 4m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    17h 48m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    21h 53m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    21h 57m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    7h 24m
    0