Божовић: Освјетљавање торња на Требевићу бојама заставе Српске има смисла

31.10.2023. 14:09
2
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да освјетљавање торња на врху Требевића у бојама српске тробојке има смисла и да је довољно само вратити се неколико деценија или стотина година уназад да би се то увидјело.

Коментаришући вијест федералних медија да је освјетљавање торња на врху Требевића у бојама српске тробојке провокација, Божовић је Срни рекао да је за сарајевске Србе Требевић топоним и симбол Српске.

Божовић је оцијенио да се треба окренути другим животним стварима, а причу подизања националних тензија и свега осталог када су у питању најодговорнији људи у Републици Српској и Федерацији БиХ ставити у неке секундарне теме.

Федерални медији данас су јавили да је освјетљавање торња на врху Требевића у бојама српске тробојке "провокација" која је изазвала и "шаљиву реакцију" грађана Сарајева који су на мост Чобанија јутрос поставили поруку "Синоћ провокација, сутра пос'о Федерација" и уз то натпис и заставу такозване Армије БиХ.

Ћосић је јуче поручио да је торањ у бојама заставе Републике Српске на Требевићу свјетионик Источног Сарајева и дио активности у стварању културе памћења и сјећања у намјери да се зна колико дуго Срби постоје на овим просторима.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Србин 01.11.2023. 17:06
    Дићи још и веће и височије заставе Републике Српске и на Романији и на Јахорини и на Равној Планини, од оне тзв. армије бих на Влашићу. Докле више и коме да узмичемо.
  • Generic placeholder image
    Kimi 31.10.2023. 17:39
    Svugdje treba isticati obilježila RS, mnoga njihova obilježja nama smetaju ali ko nas pita za to. Tako da samo naprijed
Повезане вијести
Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    18h 30m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 41m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 7m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 12m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 40m
    0