Božović: Osvjetljavanje tornja na Trebeviću bojama zastave Srpske ima smisla

31.10.2023. 14:09
2
IZVOR: srna.rs

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da osvjetljavanje tornja na vrhu Trebevića u bojama srpske trobojke ima smisla i da je dovoljno samo vratiti se nekoliko decenija ili stotina godina unazad da bi se to uvidjelo.

Komentarišući vijest federalnih medija da je osvjetljavanje tornja na vrhu Trebevića u bojama srpske trobojke provokacija, Božović je Srni rekao da je za sarajevske Srbe Trebević toponim i simbol Srpske.

Božović je ocijenio da se treba okrenuti drugim životnim stvarima, a priču podizanja nacionalnih tenzija i svega ostalog kada su u pitanju najodgovorniji ljudi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH staviti u neke sekundarne teme.

Federalni mediji danas su javili da je osvjetljavanje tornja na vrhu Trebevića u bojama srpske trobojke "provokacija" koja je izazvala i "šaljivu reakciju" građana Sarajeva koji su na most Čobanija jutros postavili poruku "Sinoć provokacija, sutra pos'o Federacija" i uz to natpis i zastavu takozvane Armije BiH.

Ćosić je juče poručio da je toranj u bojama zastave Republike Srpske na Trebeviću svjetionik Istočnog Sarajeva i dio aktivnosti u stvaranju kulture pamćenja i sjećanja u namjeri da se zna koliko dugo Srbi postoje na ovim prostorima.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Srbin 01.11.2023. 17:06
    Dići još i veće i visočije zastave Republike Srpske i na Romaniji i na Jahorini i na Ravnoj Planini, od one tzv. armije bih na Vlašiću. Dokle više i kome da uzmičemo.
  • Generic placeholder image
    Kimi 31.10.2023. 17:39
    Svugdje treba isticati obilježila RS, mnoga njihova obilježja nama smetaju ali ko nas pita za to. Tako da samo naprijed
Povezane vijesti
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    8h 40m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    7h 35m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    2h 23m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    11h 57m
    0
  • Prije 25 godina NATO ubio 60 putnika „Niš ekspresa“
    10h 58m
    1