Божовић потписао уговоре о суфинансирању боравка 76 дјеце у вртићима

01.10.2021. 14:15
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уприличен је данас пријем за родитеље четворо и више дјеце, као и за родитеље чија дјеца иду у вртиће на територији ове општине, а поводом суфинансирања боравка те дјеце у вртићима.

Божовић је изјавио да потписивање уговора представља подршку наталитетној политици коју ова општина пружа својим становницима.

- Ово је друга година заредом како суфинансирамо трошкове боравка дјеце у вртићима, односно суфинансирамо са 100 КМ родитеље или старатеље из вишечланих породица – рекао је Божовић.

Слика

Фото: Катера

У обраћању медијима, он је истакао да ће руководство ове општине потписати уговор за суфинансирање са 24 породице са четверо и више дјеце у износу од 100 КМ на дванаест мјесеци.

- Уговори за суфинансирање трошкова боравка у вртићима биће потписани са 76 породица, у износу од 100 КМ за прво дијете и додатних 100 КМ за друго дијете за дванаест мјесеци – објаснио је Божовић.

Он је додао да се новчана средстава за ту намјену налазе у буџету, на мјесечном нивоу износе нешто мањи од 10.000 КМ, односно око 110.000 КМ за календарску годину.

Слика

Фото: Катера

Миланка Васић, мајка шесторо дјеце, захвалила је начелнику Маринку Божовићу и руководству општине, рекавши да јој ова новчана подршка много значи јер су трошкови живота и школовања дјеце велики.

Мајка четворо дјеце и предсједник Удружења вишечланих породица “Дјеца су нам будућност“ Љиљана Симанић рекла је да јој је новчана подршка веома значајна с обзиром на то да школује троје дјеце.

Дајана Ћеха, мајка четворо дјеце, од којих најмлађе иде у вртић, захвалила се на новчаној подршци, истичући да је оваква помоћ значајна за вишечлане породице.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 21m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 23m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 16m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 24m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    13h 51m
    1