Божовић разговарао са директором Аеродрома Сарајево

26.07.2021. 12:25
0
ИЗВОР: Катера
Руководство Општине Источна Илиџа угостило је делегацију Међународног аеродрома Сарајево, коју је предводио директор Алан Бајић, и одржало радни састанак на којем се разговарало о плановима развоја ове међународне ваздушне луке.
 
У складу са Мастер планом развоја, планиране су значајне инвестиције у проширење аеродромских капацитета и осавремењивање опреме, како би се повећао обим промета и квалитет услуге, саопштено је из ове општине.
 
У току је процес прикупљања неопходних информација за реализацију друге фазе поменутог Мастер плана који је усвојен 2009. године, а услов за потпуну реализацију планираног проширења капацитета је и закључивање споразума о сарадњи са рубним локалним заједницама, укључујући и општину Источна Илиџа. 
Слика
Фото: Општина Источна Илиџа
- Развој Међународног аеродрома Сарајево кореспондира и са интересима наше заједнице, имајући у виду напоре који се предузимају у погледу креирања предуслова за привлачење директних приватних инвестиција, укључујући и изградњу новог моста преко ријеке Жељезнице, чиме ће се значајне површине земљишта, опремљене свом потребном инфраструктуром, ставити у функцију привреде и развоја пословне активности, додали су из ове општине.
 
Из општине Источна Илиџа истичу да ће се о детаљима споразума о сарадњи говорити у наредном периоду, како би се изнашла оптимална рјешења за развој Међународног аеродрома Сарајево и заштите интереса ове локалне заједнице и грађана Источне Илиџе.
Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 57m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 2m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 11m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 50m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 18m
    0