Božović razgovarao sa direktorom Aerodroma Sarajevo

26.07.2021. 12:25
0
IZVOR: Katera
Rukovodstvo Opštine Istočna Ilidža ugostilo je delegaciju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koju je predvodio direktor Alan Bajić, i održalo radni sastanak na kojem se razgovaralo o planovima razvoja ove međunarodne vazdušne luke.
 
U skladu sa Master planom razvoja, planirane su značajne investicije u proširenje aerodromskih kapaciteta i osavremenjivanje opreme, kako bi se povećao obim prometa i kvalitet usluge, saopšteno je iz ove opštine.
 
U toku je proces prikupljanja neophodnih informacija za realizaciju druge faze pomenutog Master plana koji je usvojen 2009. godine, a uslov za potpunu realizaciju planiranog proširenja kapaciteta je i zaključivanje sporazuma o saradnji sa rubnim lokalnim zajednicama, uključujući i opštinu Istočna Ilidža. 
Slika
Foto: Opština Istočna Ilidža
- Razvoj Međunarodnog aerodroma Sarajevo korespondira i sa interesima naše zajednice, imajući u vidu napore koji se preduzimaju u pogledu kreiranja preduslova za privlačenje direktnih privatnih investicija, uključujući i izgradnju novog mosta preko rijeke Željeznice, čime će se značajne površine zemljišta, opremljene svom potrebnom infrastrukturom, staviti u funkciju privrede i razvoja poslovne aktivnosti, dodali su iz ove opštine.
 
Iz opštine Istočna Ilidža ističu da će se o detaljima sporazuma o saradnji govoriti u narednom periodu, kako bi se iznašla optimalna rješenja za razvoj Međunarodnog aerodroma Sarajevo i zaštite interesa ove lokalne zajednice i građana Istočne Ilidže.
Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 14m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    19h 29m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    23h 47m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 22m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 31m
    0