Божовић уручио вриједну донацију ОШ „Петар Петровић Његош“ (ФОТО)

13.05.2022. 12:01
0
ИЗВОР: katera.news

Руководство општине Источна Илиџа, на челу са начелником Маринком Божовићем, уручило је опрему за одржавање хигијене у фискултурној сали Основне школе „Петар Петровић Његош“ у овој општини.

Директор Основне школе „Петар Петровић Његош“ Драган Јововић рекао је да је ријеч о вриједној донацији која износи око 4.700 КМ.

- Школа није била у могућности да обезбиједи опрему за одржавање хигијене без помоћи локалне заједнице, а није први пут да сарађујемо са руководством ове општине. Редовно помажу нашој школи, од помоћи за одлазак дјеце на екскурзије, као и на разна такмичења. Наша сарадња је изразио квалитетна и лагана, упутили смо им приједлог и врло брзо смо се договорили – истакао је Јововић.

Према његовим ријечима, школа има преко 3000 квадрата, те да је ријеч о значајној донацији која ће умногоме олакшати посао запосленим који одржавају чистоћу у школи.

- Школа тренутно броји 747 ученика ,а сала је преко 600 квадрата, није лако одржавати хигијену на високом нивоу - закључио је Јововић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да је циљ општине да основцима обезбиједи услове за квалитетан образовни систем, те да радницима омогући лакши и квалитетнији рад.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

- Након помоћи за одлазак на екскурзију, имамо намјеру да помогнемо основцима да оду у школу у природи. Посјетићемо и преостале двије основне школе на подручју општине и у складу са захтјевима директора обезбиједити донације – рекао је Божовић.

Он је најавио да ће матурантима из Источне Илиџе подијелити 100 КМ како би им смањио трошкове које изискује спремање за матурско вече.

- Данас ћемо упутити допис Средњошколском центру Источна Илиџа и Средњој школи "28. јуни" да нам доставе списак матураната са мјестом пребивалишта у Источној Илиџи – закључио је Божовић.

Радмила Даничић, хигијеничарка у овој основној школи, истакла је да је ријеч о заиста вриједној донацији.

- Нама, запосленим на одржавању хигијене, много значи ова донација. Имамо велик број ученика те нам ова машина за чишћење олакшава посао – закључила је Даничић.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  12h 19m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  17h 33m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  8h 4m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  16h 22m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  14h 1m
  4