Božović uručio vrijednu donaciju OŠ „Petar Petrović Njegoš“ (FOTO)

13.05.2022. 12:01
0
IZVOR: katera.news

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža, na čelu sa načelnikom Marinkom Božovićem, uručilo je opremu za održavanje higijene u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u ovoj opštini.

Direktor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Dragan Jovović rekao je da je riječ o vrijednoj donaciji koja iznosi oko 4.700 KM.

- Škola nije bila u mogućnosti da obezbijedi opremu za održavanje higijene bez pomoći lokalne zajednice, a nije prvi put da sarađujemo sa rukovodstvom ove opštine. Redovno pomažu našoj školi, od pomoći za odlazak djece na ekskurzije, kao i na razna takmičenja. Naša saradnja je izrazio kvalitetna i lagana, uputili smo im prijedlog i vrlo brzo smo se dogovorili – istakao je Jovović.

Prema njegovim riječima, škola ima preko 3000 kvadrata, te da je riječ o značajnoj donaciji koja će umnogome olakšati posao zaposlenim koji održavaju čistoću u školi.

- Škola trenutno broji 747 učenika ,a sala je preko 600 kvadrata, nije lako održavati higijenu na visokom nivou - zaključio je Jovović.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je cilj opštine da osnovcima obezbijedi uslove za kvalitetan obrazovni sistem, te da radnicima omogući lakši i kvalitetniji rad.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

- Nakon pomoći za odlazak na ekskurziju, imamo namjeru da pomognemo osnovcima da odu u školu u prirodi. Posjetićemo i preostale dvije osnovne škole na području opštine i u skladu sa zahtjevima direktora obezbijediti donacije – rekao je Božović.

On je najavio da će maturantima iz Istočne Ilidže podijeliti 100 KM kako bi im smanjio troškove koje iziskuje spremanje za matursko veče.

- Danas ćemo uputiti dopis Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža i Srednjoj školi "28. juni" da nam dostave spisak maturanata sa mjestom prebivališta u Istočnoj Ilidži – zaključio je Božović.

Radmila Daničić, higijeničarka u ovoj osnovnoj školi, istakla je da je riječ o zaista vrijednoj donaciji.

- Nama, zaposlenim na održavanju higijene, mnogo znači ova donacija. Imamo velik broj učenika te nam ova mašina za čišćenje olakšava posao – zaključila je Daničić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO) Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO)
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    12h 36m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    12h 18m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    13h 12m
    7
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    10h 7m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    9h 9m
    0